Ensimmäiset omenat alkavat olla jo kypsiä ja kohta niitä on monen pihamaa pullollaan! Tämä ihanan mehevä omenakakku sopii kahvipöytään tai päättämään vaikka rapuillallisen. Tämä myös säilyy hyvänä useamman päivän.
Omenakakku
noin 12 palaa
1,5 h
Ainekset:
175 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja ( voit myös korvata osan jauhoista speltti- tai grahamjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 prk (150g) creme fraichea, voit käyttää kevytversiota tai kermaviiliä
Päälle:
4-6 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
2 tl kanelia
1,5 rkl sokeria
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja leivitä noi 20-22cm halkaisijan vuoka, jos tee isompaan, paistoaika lyhenee.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sokerien kanssa. Lisää kananmunat yksitellen seokseen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseosta ja creme fraichea taikinaan vuorotellen.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja kaada päälle omenakuutiot. Painele kuutioita myös taikinan sekaan. Ripottele sokeria ja kaneli omenoiden päälle. Paista kakkua noin 1h 15minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla, sillä uuneissa on paljon eroja. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kommentit
Kommentoi juttua: Omenakakku