Vappu keittiössä

Paistettu lehtikaali

Lehtikaalista syntyy minuuteissa herkullinen ja terveellinen lisuke

Lehtikaali on ollut jo monta vuotta iso hitti! Se on myös todella terveellistä ja jos sinulla on oma puutarha, kokeile ihmeessä kasvattaa, sillä sadosta tulee helposti todella hyvä!

Tämä on yksi minun ehdottomia suosikkilisukkeita! Se syntyy muutamassa minuutissa muutamasta raaka-aineesta ja on super terveellistä ja tietysti herkullista!

Paistettu lehtikaali

2-3 annosta lisukkeeksi

alle 15 min

kasvis, lihaton, munaton, maidoton

100 g lehtikaalia, keskiruodit poistettuna

½ sitruunan mehu

loraus oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

suolaa, mustapippuria

 

Poista lehtikaalista keskiruodit, jos se on ulkomaista tai ruoti kovin kovaa, silppua kaali suikaleiksi. Silppua valkosipuli. Lorauta pannuun oliiviöljyä ja freesaa valkosipulia hetki. Lisää pannuun lehtikaalit ja paista kunnes kaali alkaa kutistua. Purista joukkoon sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistettu lehtikaali

Mervi

Tosi hyvää. Ja helposti, tein puuliedellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *