Vappu keittiössä

Paistetut punajuuret

Kotimaiset punajuuret alkavat olla nyt parhaimmillaan. Minä pidän niistä todella paljon paistettuna. Tämä on lisuke, joka toimii niin lihan kuin kalankin lisukkeena ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä myös pastakastikkeena! Päälle vain parmesania ja herkullinen kasvispasta on valmis!

Kotimaisia punajuuria kannattaa nyt hyödyntää.

Paistetut punajuuret

60 min

4 annosta

kasvis, munaton, maidoton, gluteeniton

Ainekset:

3-5 keskikokoista punajuurta

2 rkl kaprismarjoja

1-2 valkosipulinkynttä

½ sitruunan mehu

pari lorausta oliiviöljyä

(ruukku viinisuolaheinää)

suolaa

mustapippuria

Punajuuri maistuu erinomaiselta paistettuna.

Aloita keittämällä kuorelliset punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keskikokoinen punajuuri ottaa kypsymiseen noin 30-35 minuuttia, mutta kokeilemalla tiedät. Punajuuri jää napakammaksi kuin porkkana tai peruna, mutta kuitenkin niin, että sitä saa leikattua ilman voiman käyttöä.

Anna punajuurien jäähtyä hetki, voit keittää ne myös valmiiksi vaikka pari päivää etukäteen.

Silppua valkosipuli ja kuori punajuuret. Kuutioi punajuuret.  Lorauta hyvä loraus öljyä pannulle ja freesaa hetki valkosipulia. Heitä sekaan punajuuret ja pyörittele hetki. Lisää joukkoon kaprikset, sitruunamehu ja viinisuolaheinän lehdet. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi lorauttaa vielä lorauksen oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetut punajuuret

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *