Vappu keittiössä

Papusalaatti

Tämä papusalaatti on yksi ehdottomia suosikkejani. Se säilyy hyvin ja toimii hyvin lisukkeena tai nautin sitä myös sellaisenaan. Jos haluan siitä vielä ruokaisamman, lisään joukkoon vielä tonnikalaa.

Papusalaatti syntyy nopeasti valmiiksi kypsennetyistä pavuista.

Papusalaatti

4 annosta

alle 30 min

maidoton, munaton, vege, gluteeniton

2 tlk  papusekoitusta (valmiiksi keitettyjä)

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

2 sitruunaa ja 1 sitruunan kuori

2-3 tomaattia

1 ruukku persiljaa

1 ruukku minttua

(1 ruukku korianteria)

3-4 lorausta oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

 

Valuta pavut lävikössä. Silppua sipulit ja yrtit pieneksi ja kuutioi tomaatit. Sekoita yhteen papujen kanssa. Raasta mukaan pestyn sitruunan kuori, purista mehu ja lisää muut mausteet sekä öljy. Sekoita ja nauti tai anna tekeytyä hetken, jolloin maut kunnolla tasaantuvat.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Papusalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *