Nämä sämpylätaikinasta syntyvät pestokierteet ovat erinomainen lisä keitolle. Ne sopivat erinomaisesti myös piknik-koriin, sillä ne eivät kaipaa täytteitä tai levitettä. Resepti löytyy myös Vappu Leipoo kirjasta.

Pestokierteet ovat ihanan meheviä, jotka sopivat keiton seuraksi tai buffetpöytään.

Pestokierteet

Noin 15 kpl

alle 2 h

Taikina:

30 g tuorehiivaa tai 1pss kuivahiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

2tl suolaa

2 rkl siirappia

½ dl öljyä

11-13 dl jauhoja (voit miksata vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, grahamjauhoja tai mitä mielesi tekee. Osan jauhoista on kuitenkin hyvä olla vehnäjauhoja oikeanlaisen sitkon saavuttamiseksi)

Täyte:

1 prk (n 200g ) pestoa

(150 g juustoraastetta)

(muffinssivuokia)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa. lisää se vasta jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Lisää jauhoja desi kerrallaan, aluksi sekoittaminen puuhaarukalla, kun jauhoja on tarpeeksi, ota käsi avuksi. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja vähän kerrallaan.

Kun massa alkaa olla taikinamaista, lorauta sekaan öljy ja vaivaa taas. Lisää niin kauan jauhoja, että taikina tuntuun edelleen kimmoisalta, mutta ei liian kovalta ja se irtoaa käsistä.Nosta taikina kohoamaan leivinliinan alle, anna kohota noin 40-60 min tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Laita uuni hyvissä ajoin lämpenemään 200 asteeseen.

Alusta taikina jauhotetulla alustalla eli pyörittele, taputtele ja vaivaa vielä vähän. Kauli taikina isoksi noin 1cm paksuiseksi levyksi. Levitä levylle pestoa, jätä taikinan yläreunasta muutaman sentin kaistale ilman. Ripottele vielä halutessasi juustoraastetta. Kääri levy rullalle ja nypi liitoskohta sormilla kiinni. Leikkaa pötköstä 3-4cm kokoisia paloja ja laita viipaleet joko paperisiin muffinivuokiin tai sellaisenaan leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä 15-30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä ja kierteet tuntuvat kevyiltä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Pestokierteet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Syksyllä mennään taas w @mikkoleppilampi ❤️👌Tää kuva otettiin eilen, no ei ihan! Vuotta en muista, mut oon kyl muutaman yön valvonut tän kuvan oton jälkeen...😂😅 Aiotko muuten väijyä syksyllä Tanssien suorat lähetykset? #mtvttk #syksyllätaas @mtv3suomi #tb #livetv #dwts #hosts
  • #kaupallinenyhteistyö @feelfinnair Matkustamiseen on monia syitä, mulle yksi tärkeä syy on irrottautuminen arjesta. Mutta haluan myös opettaa mun lapsille eri maiden kulttuureja ja elämää. Ymmärrän vastuullisuuden matkustamisessa ja siksi pyrimmekin mahdollisuuksien mukaan tekemään pidempiä reissuja harvemmin, jolloin arjestakin pääsee irtautumaan kunnolla sekä näkemään kohdemaan elämää monelta eri kantilta. Se lisää lasten tietoisuutta muusta maailmasta ja opettaa ymmärtämään eri maiden kulttuureja sekä arvostamaan myös omaa kotimaata ihan uudella tavalla! Mikä on sun syy matkustaa? 🌞😍❤️ #myreasontofly #reasonstofly #feelfinnair #lovetotravel
  • Tänään eka ilta vähään aikaan, kun ei tuule vielä iltamyöhällä. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee... 🙏🙏🙏 #myhappyplace #visitsalo #mökkilife #nofilter
  • Pino nokkoslettuja ei kauan meidän huushollissa vanhene! Nokkoset noukin pihalta, kananmunat on haettu lähitilalta ja jauhotkin paikallisen myllyn jauhamia. Päälle itsetehtyä raparperi-mansikkahilloa ja ääntä kohti! #lähiruoka #nokkosletut #nettlepancakes #healthyfood
  • Hankoon. 😍👌#rosadot #hangonregatta #aikuistenjuhlat
  • Hänen seurassa päivä saa aina aurinkoisen alun! Kiitos ihanasta energiasta @kirsialmsiira ❤️😇🙏#runforrestrun #mykindagal
  • Kesän ekat bursat hyvässä seurassa!🍔 Kiitos taas ihanasta kyläilystä @tuomaseskola @jariniinipuu 💓🙏 #burgers #fromscratch #friends #goodtimes

vappendaali

X