Pestokierteet

Nämä sämpylätaikinasta syntyvät pestokierteet ovat erinomainen lisä keitolle. Ne sopivat erinomaisesti myös piknik-koriin, sillä ne eivät kaipaa täytteitä tai levitettä. Resepti löytyy myös Vappu Leipoo kirjasta.

Pestokierteet ovat ihanan meheviä, jotka sopivat keiton seuraksi tai buffetpöytään.

Pestokierteet

Noin 15 kpl

alle 2 h

Taikina:

30 g tuorehiivaa tai 1pss kuivahiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

2tl suolaa

2 rkl siirappia

½ dl öljyä

11-13 dl jauhoja (voit miksata vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, grahamjauhoja tai mitä mielesi tekee. Osan jauhoista on kuitenkin hyvä olla vehnäjauhoja oikeanlaisen sitkon saavuttamiseksi)

Täyte:

1 prk (n 200g ) pestoa

(150 g juustoraastetta)

(muffinssivuokia)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa. lisää se vasta jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Lisää jauhoja desi kerrallaan, aluksi sekoittaminen puuhaarukalla, kun jauhoja on tarpeeksi, ota käsi avuksi. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja vähän kerrallaan.

Kun massa alkaa olla taikinamaista, lorauta sekaan öljy ja vaivaa taas. Lisää niin kauan jauhoja, että taikina tuntuun edelleen kimmoisalta, mutta ei liian kovalta ja se irtoaa käsistä.Nosta taikina kohoamaan leivinliinan alle, anna kohota noin 40-60 min tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Laita uuni hyvissä ajoin lämpenemään 200 asteeseen.

Alusta taikina jauhotetulla alustalla eli pyörittele, taputtele ja vaivaa vielä vähän. Kauli taikina isoksi noin 1cm paksuiseksi levyksi. Levitä levylle pestoa, jätä taikinan yläreunasta muutaman sentin kaistale ilman. Ripottele vielä halutessasi juustoraastetta. Kääri levy rullalle ja nypi liitoskohta sormilla kiinni. Leikkaa pötköstä 3-4cm kokoisia paloja ja laita viipaleet joko paperisiin muffinivuokiin tai sellaisenaan leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä 15-30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä ja kierteet tuntuvat kevyiltä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Pestokierteet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X