Tällä viikolla jaan reseptejä, joita kokkailtiin viime viikolla Ruokaboksin tilaajien keskuudessa. Pinaattikeitto on minulle sellainen ruoka, että vihasin sitä lapsena. Mieheni kuitenkin rakastaa sitä ja lupauduin tekemään sitä hänen vuokseen. Ja kappas, vuosien tauon jälkeen minäkin ihastuin keittoon! Itseasiassa niin paljon, että se päätyi toiseen kirjaani ja viime viikolla sitä syötiin myös yhtenä Ruokaboksin ateriana.

Pinaattikeitto syntyy helposti kaupan pakastepinaatista ja se toimii hyvin arkiruokana tai viikonlopun kevyenä lounaana.

Ja jos kiinnostuit Ruokaboksipalvelusta, tsekkaa lisätietoja www.ruokaboksi.fi ,siellä vielä -50% alennus kaikista bokseista!

Pinaattikeitto syntyy helposti ja nopeasti, joka maistuu koko perheelle.

Pinaattikeitto

4-5 annosta

alle 30 min

Ainekset:

50 g voita

4 rkl vehnäjauhoja

1 l sinistä tai punaista maitoa

1 tl suolaa

½ tl sokeria

pari ripausta valkopippuria

300g pakastettua pinaattia

 

tarjoiluun: kovaksi keitettyjä kananmunia

 

Sulata voi paksupohjaisessa, mielellään teflon pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon jauhot, sekoita ja anna jauhojen vähän kypsyä mutta ei ruskistua. Kaada joukkoon maito ja sekoita vispilällä koko ajan pohjaa myöten niin kauan, kunnes keitto kiehahtaa.

Vähennä lämpöä reilusti ja lisää sekaan pinaatti ja mausteet. Nosta lämpöä ja sekoita kunnes pinaatit sulavat ja keitto kiehahtaa. Tarkista maku. Tarjoile keitettyjen kananmunan puolikkaiden kera.