Grillissä tehty pizza osuu todella lähelle oikean pizzerian pizzaa, sillä grillin saa kuumennettua tarpeeksi kuumaksi. Tärkeimpinä neuvoina on ohut pohja ja pysy tarkkana, ettei pizza pala, mutta jää kuitenkin niin rapeaksi, ettei slice lötsähdä, kun sen ottaa käteen.

Grillissä tehdystä pizzasta tulee kuin pizzeriassa tehtyä.

Pizzaa grillistä

(ohjeesta tulee 3 pizzakiven kokoista pizzaa)

 

Pohja:

2,5 dl kädenlämpöistä vettä

3/4 tl suolaa

ripaus sokeria

25g hiivaa

3rkl oliiviöljyä

7-8dl vehnäjauhoja (itse suosin durumjauhoja tai erityisiä 00- pizzajauhoja, joita saa herkkukaupoista ja isoista marketeista, mutta tavalliset vehnäjauhotkin käyvät. Durumjauhoja saa myös ihan marketeista)

 

Tomaattikastike:

1prk tomaattipyreetä

1tlk 500g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa (jos teet tuoreista tomaateista käytä noin 10 tomaattia kaltattuna, silloin et tarvitse pyrettä)

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

loraus oliiviöljyä

ripaus sokeria

n. 1tl suolaa

mustapippuria

kuivattua chiliä

oreganoa

Täytteeksi:

juustoraastetta, mozzarellaa, kinkkua,salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekee…

Grillissä pizza kypsyy muutamassa minuutissa rapeaksi.

Valmista ensin taikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja dl kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy. Taikinaa pitää vaivata, jotta sitko tulee hyväksi. Taikina ei saa olla kovaa, muttei liian löysääkään. 

Laita pyyheellä peitetty taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, esim kaapin päälle.

Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan.

Kun taikina on kohonnut vähintään 45min, jaa se kolmeen osaan ja alusta sitä vaivaamalla vähän jauhotetulla alustalla. Laita grilli tässä vaiheessa päälle ja aseta pizzakivi grilliin, sen pitää olla kuuma. 

Kauli taikina pyöreään muotoon leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi. Tee näin kahdelle muulle taikinan osalle. Levitä tomaattikastiketta ohuesti pohjalle ja ripottele päälle juustorastetta tai juustoraasteen ja mozzarella yhdistelmää. Levitä päälle haluamiasi täytteitä, kuitenkin 2- max 3 eri täytettä per/pizza, jotta se säilyttää rapean ja ohuen koostumuksensa. Paista grillissä kovassa lämmössä 300 asteessa noin 6-9minuuttia, riippuen grillistä.

Instagram

  • Upea päivä @ #ascot Melkein päästiin heittämään yläfemmat vastanaineiden kanssa. Thank you @shopconsept for our styles.❤️🙏 #royalascot #kiskis #racinghorses #myandmyhubby
  • Nyt on Metsolat päässeet Isolle kirkolle! Onhan täällä vähän erilaista, kun Salon torilla. 😂👌🥂#royalascot #royalascothats #maalaisetmaailmalla
  • Kate oli yksi läheisimpiä ystäviäni, kun asuttiin Jenkeissä. Viimeksi nähtiin meidän häissä 5 vuotta sitten, sillä elämä on kuljettanut häntä osavaltiosta toiseen. Tänään hän laittaa viestiä, että on muuttanut Lontooseen kuukausi sitten, kun näki postaukseni somessa. Ex-tempore lounas Lontoossa ja tuntui kuin oltaisiin nähty eilen. Sitä on ystävyys.❤️🙏 @katnissel #friends #longtimenosee #loveher
  • Olen käynyt Lontoossa viimeksi 20 vuotta sitten, jos yhtä lumimyrskyn takia hotellissa vietettyä vuorokautta välissä ei lasketa. Nyt edessä 48 tunnin miniloma, josta ekat 10 tuntia saan viettää ihan vaan itseni kanssa. Shoppilua ja kaupungin hulinan ihmettelemistä luvassa. On sitä ollut paskempiakin maanantaita!😍🔥👌✈️🥂#londoncalling #minivacay #justmemyselfandi #feelfinnair
  • #kesämuidut w @annihautala ❤️
  • Tällä ihanalla jengillä painettiin tämänpäiväiset kuvaukset! Kiitos 📸 @paulakukkonen muah: @heidireponen style: @millamuurimaki, joka missasi kuvan. #workinggirls #covergirl #photoshoot #crewoftheday #nofilter
  • Kuopuksemme Selma täytti tänään kolme. Temperamentti ei ole ainakaan piiruakaan laimentunut. Omaat timanttisen huumorintajun, joka on viimeisen vuoden aikana kunnolla puhjennut kukkaan. Vaikka tahtojen taistoa käydään usein, on ollut mahtava huomata, että myös minä äitinä olen kehittynyt. En enää hermostu joka kerta, vaan olen oppinut jo käsittelemään hurmaavaa, vaikkakin ajoittain vaativaa luonnettasi, niinkin yksinkertaisella liikkeellä, kun antamalla sinulle aikaa. Erityisen kiitollinen olen siitä, että olet vihdoin saanut edes hieman itsesuojeluvaistoa, vaikka kuljetkin edelleen peloitta eteenpäin. Paljon onnea ja Monia Armorikkaita Vuosia maailman rakkain sylikissamme Selma!❤️ #birthdaygirl #synttärityttö #mygirl #minime

vappendaali

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.