Raparperipiirakka
Tämä aika vuodesta on raparperin kulta-aikaa, joka kuuluu lemppareihini. Keitän siitä hilloketta, keittoa ja leivon piirakkaa. Tätä piirakkaa olen leiponut jo toistakymmentä vuotta. Se ei ole liian makea, vaan antaa tilaa raperperin herkuliselle maulle.
Raparperipiirakka
8-12 annosta
alle 60min
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
10 dl (n 500g) raparperin varsia paloteltuna
(2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja, jos käytät pakastettuja raparpereja)
200 g ranskankermaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
Mittaa kulhoon vähän pehmennyt voi sekä kaikki kuivat aineet. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirasvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja sen reunoille jauhotetuilla käsillä.
Levitä taikinan päälle paloitellut raparperinvarret. Jos käytät pakastettuja, sekoita palojen joukkoon tärkkelys tai perunajauhot. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoile joko vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperipiirakka