Raparperipiirakka

Tämä aika vuodesta on raparperin kulta-aikaa, joka kuuluu lemppareihini. Keitän siitä hilloketta, keittoa ja leivon piirakkaa. Tätä piirakkaa olen leiponut jo toistakymmentä vuotta. Se ei ole liian makea, vaan antaa tilaa raperperin herkuliselle maulle.

Raparperipiirakka on raikas, joka sopii monenlaiseen hetkeen tarjottavaksi.

Raparperipiirakka

8-12 annosta

alle 60min

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

10 dl (n 500g) raparperin varsia paloteltuna

(2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja, jos käytät pakastettuja raparpereja)

200 g ranskankermaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Itsetehty raparperipiiras kuuluu kesään!

 

Mittaa kulhoon vähän pehmennyt voi sekä kaikki kuivat aineet. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirasvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja sen reunoille jauhotetuilla käsillä.

Levitä taikinan päälle paloitellut raparperinvarret. Jos käytät pakastettuja, sekoita palojen joukkoon tärkkelys tai perunajauhot. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoile joko vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X