Rapea lehtikaalisalaatti on todella helppo lisuke tai kevyt lounas tai illallinen.

Tämä salaatti on yksi suosikeistani. Tämä syntyi, kun kasvimaalleni kasvoi valtaisa lehtikaalisato. Tämän salaatin voi hyvin tehdä vaikka edellisenä päivänä, sillä se vain paranee.

Rapea lehtikaalisalaatti

lisukkeeksi neljälle

alle 30 min

kasvis, gluteeniton

100 g lehtikaalia (mielellään kotimaista)

2 kourallista tuoretta pinaattia

2-3 porkkanaa

½ keskikokoisesta kukkakaalista

100-150 g koti- tai piimäjuustoa

Kastike

1 sitruunan mehu

5 rkl hyvää oliiviöljyä

4 hyppysellistä suolaa

mustapippuria rouhittuna

Jos lehtikaalin lehdet ovat isoja, leikkaa kova keskiruoti pois.

Silppua lehtikaali ja pinaatti pienemmäksi, ei kuitenkaan liian pieneksi silpuksi.

Kuori porkkanat, puolita ne pitkittäin ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna kukkakaali muruksi.

Laita kaikki silputut kasvikset kulhoon ja lisää joukkoon salaattikastikkeen ainekset. Pyöräytä ainekset nopeasti keskenään, tarkista maku ja jätä tekeytymään tarjoiluun asti.

Anna kastikkeen imeytyä salaattiin mielellään vähintään 30 minuuttia.

Kuutioi juusto pieniksi kuutioiksi ja lisää se salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Ruokarakkaudella,

Vappu