
Rapea lehtikaalisalaatti

Tämä salaatti on yksi suosikeistani. Tämä syntyi, kun kasvimaalleni kasvoi valtaisa lehtikaalisato. Tämän salaatin voi hyvin tehdä vaikka edellisenä päivänä, sillä se vain paranee.
Rapea lehtikaalisalaatti
lisukkeeksi neljälle
alle 30 min
kasvis, gluteeniton
100 g lehtikaalia (mielellään kotimaista)
2 kourallista tuoretta pinaattia
2-3 porkkanaa
½ keskikokoisesta kukkakaalista
100-150 g koti- tai piimäjuustoa
Kastike
1 sitruunan mehu
5 rkl hyvää oliiviöljyä
4 hyppysellistä suolaa
mustapippuria rouhittuna
Jos lehtikaalin lehdet ovat isoja, leikkaa kova keskiruoti pois.
Silppua lehtikaali ja pinaatti pienemmäksi, ei kuitenkaan liian pieneksi silpuksi.
Kuori porkkanat, puolita ne pitkittäin ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna kukkakaali muruksi.
Laita kaikki silputut kasvikset kulhoon ja lisää joukkoon salaattikastikkeen ainekset. Pyöräytä ainekset nopeasti keskenään, tarkista maku ja jätä tekeytymään tarjoiluun asti.
Anna kastikkeen imeytyä salaattiin mielellään vähintään 30 minuuttia.
Kuutioi juusto pieniksi kuutioiksi ja lisää se salaattiin juuri ennen tarjoilua.
Ruokarakkaudella,
Vappu

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapea lehtikaalisalaatti
Kiva ohje lehikaalisalaatti,vois kokeilla vaihtelua tavalliseen vihreeseen salaattiin jota päivittäin syön.
Joo, ja tämä säilyy paljon paremmin. Pari-kolme päivää helposti jääkaapissa. 🙂
Jenkeissä käytetään lehtikaalia (kale) raakana huomattavasti enemmän kuin meillä Suomessa.
Hyvä pehmennyskeino raakana syötävään, kuitupitoiseen lehtikaaliin on sen möyhentäminen käsissä pienimisen ja kevyen suolauksen jälkeen, kunnes kaalin väri hieman tummuu. Tällä tavalla kaalin solukko rikkoutuu. Vastaavan käsittelyn saa aikaan myös pakastus. Sitten vaan marinadi ja mitä lisukkeita haluaakin lisätä lehtikaalisilpun joukkoon.
Kiitos Vappu vinkeistä! Oli kiva lukea blogiasi lehtikaalista ja nimenomaan siksi että käytät sitä raakana. Kotimaista, totta kai! Olen kasvattanut lehtikaalia parvekkeellani jo monta vuotta onnistuneesti.