Vappu keittiössä

Salsa Verde

Salsa Verde on varmaan se kastike, jonka valitsisin, jos minun pitäisi syödä yhtä kastiketta loppuelämäni! Sen sijaan, että kerron minkä kanssa se sopii, totean, että en tiedä minkä kanssa se ei sopisi. Kastike säilyy jääkapissa useamman päivän ja toimii, niin lihan kuin kalan kaverina. Minun suosikkiparit tälle on paistettu tai grillattu vaalea kala sekä karitsa.

Salsa verde on ehkä maailman paras kastike!

Salsa Verde

alle 15 min

Ainekset:

3 ruukkua tai neljä kourallista tuoreita yrttejä (minttua, korianteria, basilikaa, persiljaa yms) voit käyttää 1-2 eri lajiketta tai vaikka neljää, taivas on rajana!

1 sitruunan mehu

2 rkl kaprismarjoja

1 valkosipulinkynsi silputtuna

4-5 sardellifilettä (huom ei anjoviksia, vaan öljyyn säilöttyjä sardelleja, joita löytyy nykyään ihan pienistäkin marketeista)

½- 1 dl hyvää oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

 

Mittaa kaikki salsa verden ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Sardelleissa on suolaa, joten älä lorauta suolaa alkuun ainakaan paljoa.

Oliiviöljyn määrää voit säädelllä sen mukaan, kuinka juoksevaa kastikkeesta haluat, laita jääkaappiin tekeytymään.  Voit hyvin tehdä kastikkeen jo vaikka edellisenä päivänä. Se säilyy jääkaapissa noin viikon.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Salsa Verde

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *