Salsa Verde on varmaan se kastike, jonka valitsisin, jos minun pitäisi syödä yhtä kastiketta loppuelämäni! Sen sijaan, että kerron minkä kanssa se sopii, totean, että en tiedä minkä kanssa se ei sopisi. Kastike säilyy jääkapissa useamman päivän ja toimii, niin lihan kuin kalan kaverina. Minun suosikkiparit tälle on paistettu tai grillattu vaalea kala sekä karitsa.
Salsa Verde
alle 15 min
Ainekset:
3 ruukkua tai neljä kourallista tuoreita yrttejä (minttua, korianteria, basilikaa, persiljaa yms) voit käyttää 1-2 eri lajiketta tai vaikka neljää, taivas on rajana!
1 sitruunan mehu
2 rkl kaprismarjoja
1 valkosipulinkynsi silputtuna
4-5 sardellifilettä (huom ei anjoviksia, vaan öljyyn säilöttyjä sardelleja, joita löytyy nykyään ihan pienistäkin marketeista)
½- 1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Mittaa kaikki salsa verden ainekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Sardelleissa on suolaa, joten älä lorauta suolaa alkuun ainakaan paljoa.
Oliiviöljyn määrää voit säädelllä sen mukaan, kuinka juoksevaa kastikkeesta haluat, laita jääkaappiin tekeytymään. Voit hyvin tehdä kastikkeen jo vaikka edellisenä päivänä. Se säilyy jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Kommentoi juttua: Salsa Verde