Kesällä, kun kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan, teen salsan aina tuoreista tomaateista. Maku on aivan eri, kuin tomaattimurskasta tehtynä, jota tosin käytän talvisin tuoreiden tomaattien sijaan. Salsa on meksikolaisen keittiön kulmakiviä, mutta minä tykkään syödä sitä vähän kaiken kanssa, esim munakkaan kanssa!

Kesän kotimaisista tomaateista syntyy täydellinen salsa.

Salsa 

maidoton, munaton, gluteeniton, vege

alle 30 min

Ainekset:

3-5 tomaattia tai prk tomaattimurskaa

1 kourallinen tai ruukku tuoretta korianteria

1 valkosipulinkynsi

½ punasipuli tai pari kevät/ kesäsipulinvartta

½- 1 tuore chili

1-2 limen mehu

reilusti suolaa

mustapippuria

 

Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi (jos käytät tuoreita tomaatteja) ja silppua sipulit sekä chili pieneksi. Chilit ovat eri vahvuisia ja jos et halua tulista, älä käytä siemeniä. Silppua myös korianteri. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään. Tarkista maku ja nauti!

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Salsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X