Salsa
Kesällä, kun kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan, teen salsan aina tuoreista tomaateista. Maku on aivan eri, kuin tomaattimurskasta tehtynä, jota tosin käytän talvisin tuoreiden tomaattien sijaan. Salsa on meksikolaisen keittiön kulmakiviä, mutta minä tykkään syödä sitä vähän kaiken kanssa, esim munakkaan kanssa!
Salsa
maidoton, munaton, gluteeniton, vege
alle 30 min
Ainekset:
3-5 tomaattia tai prk tomaattimurskaa
1 kourallinen tai ruukku tuoretta korianteria
1 valkosipulinkynsi
½ punasipuli tai pari kevät/ kesäsipulinvartta
½- 1 tuore chili
1-2 limen mehu
reilusti suolaa
mustapippuria
Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi (jos käytät tuoreita tomaatteja) ja silppua sipulit sekä chili pieneksi. Chilit ovat eri vahvuisia ja jos et halua tulista, älä käytä siemeniä. Silppua myös korianteri. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään. Tarkista maku ja nauti!
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salsa