Tämä possuruoka on erinomainen loppukesään, kun omenat kypsyvät monen pihamaalla. Tämä hautuu meheväksi uunissa ja sopii erinomaisesti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera nautittavaksi!
Sidukkapossu
3 h
6 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
Ainekset:
800 g-1 kg porsaan ulkofilettä tai kassleria
½ litraa kuivaa omenasiideriä
vettä
2 laakerinlehteä
1 tähtianis
ruukku timjamia
2 sipulia
2 porkkanaa
2 -3 omenaa (kotimaisia)
4 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
Ota liha huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen Kuutioi liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Aseta lihat uunivuokaan.
Leikkaa porkkanat, sipulit ja omenat muutamaan osaan ja laita ne vuokaan laakerinlehtien, valkosipulien,timjamin ja tähtianiksen kanssa. Kaada siideri vuokaan, lisää vettä tarvittaessa niin, että liha peittyy. Lisää vielä suolaa ja mustapippuria.
Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 2,5 tunniksi. Tämän jälkeen poista folio ja nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita uuniin vielä 30 minuutiksi. Nauti!
Kommentit
Kommentoi juttua: Sidukkapossu