
Sidukkapossu

Tämä possuruoka on erinomainen loppukesään, kun omenat kypsyvät monen pihamaalla. Tämä hautuu meheväksi uunissa ja sopii erinomaisesti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera nautittavaksi!
Sidukkapossu
3 h
6 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
Ainekset:
800 g-1 kg porsaan ulkofilettä tai kassleria
½ litraa kuivaa omenasiideriä
vettä
2 laakerinlehteä
1 tähtianis
ruukku timjamia
2 sipulia
2 porkkanaa
2 -3 omenaa (kotimaisia)
4 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria
Ota liha huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen Kuutioi liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Aseta lihat uunivuokaan.
Leikkaa porkkanat, sipulit ja omenat muutamaan osaan ja laita ne vuokaan laakerinlehtien, valkosipulien,timjamin ja tähtianiksen kanssa. Kaada siideri vuokaan, lisää vettä tarvittaessa niin, että liha peittyy. Lisää vielä suolaa ja mustapippuria.
Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 2,5 tunniksi. Tämän jälkeen poista folio ja nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita uuniin vielä 30 minuutiksi. Nauti!

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sidukkapossu
Aivan mahtava ohje. Kiitos 🙂
5/5
Lisää näitä 🙂
Olipas maukasta.
Mahtava ohje.
Olipas maukasta 🙂
Tosi hyvä ohje, luovaa sidukan käyttöä!
Oikein maukas ja edullinen arkiruoka resepti. Tätä varten ei tarvitse nostaa netistä pikavippiä ja vähävarainenkin voi valmistaa aterian.
Menee testiin.
Hyvä resepti
Sidukka tekee tuosta tosi hyvää =)