Vappu keittiössä

Sidukkapossu

Tämä possuruoka on erinomainen loppukesään, kun omenat kypsyvät monen pihamaalla. Tämä hautuu meheväksi uunissa ja sopii erinomaisesti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera nautittavaksi!

Sidukkapossu on mahtava loppukesän ruoka.

Sidukkapossu

3 h

6 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:

800 g-1 kg porsaan ulkofilettä tai kassleria

½ litraa kuivaa omenasiideriä

vettä

2 laakerinlehteä

1 tähtianis

ruukku timjamia

2 sipulia

2 porkkanaa

2 -3 omenaa (kotimaisia)

4 valkosipulinkynttä

suolaa, mustapippuria

Sidukkapossu hautuu meheväksi uunin lämmössä.

Ota liha huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen Kuutioi liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Aseta lihat uunivuokaan.

Leikkaa porkkanat, sipulit ja omenat muutamaan osaan ja laita ne vuokaan laakerinlehtien, valkosipulien,timjamin ja tähtianiksen kanssa. Kaada siideri vuokaan, lisää vettä tarvittaessa niin, että liha peittyy. Lisää vielä suolaa ja mustapippuria.

Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 2,5 tunniksi. Tämän jälkeen poista folio ja nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita uuniin vielä 30 minuutiksi. Nauti!

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sidukkapossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.