Simpukat ovat tähän aikaan vuodesta erittäin suositeltava viikonlopun herkullinen ”pikaruoka”. Nämä syntyvät nopeasti ja näitä kehtaa helposti tarjota hienommillekin vieraille. Tästä annoksesta saat joko kahdelle pääruoan tai neljälle alkupalan.

Simpukat valmistuu todella helposti ja nopeasti ja sopivat viikonlopun paremmalle ateriialle.

Simpukat liemessä

Ainekset:

Noin 1 kg tuoreita sinisimpukoita

½ ploa valkoviiniä

½ litraa kalalientä (kuutiosta käy)

½ sitruunan mehu

loraus oliiviöljyä

1 fenkoli

½-1 punainen chili, riippuen tulisuudesta

2 valkosipulinkynttä

1-2 salottisipulia

suolaa, mustapippuria

1 ruukku persiljaa

1 ruukku korianteria

 

tarjoluun: hyvää vaaleaa leipää

 

Aloita harjaamalla simpukat kylmän veden alla (itse käytän vihannesharjaa).  Jos simpukka on auki, kopauta sitä, niin että se sulkeutuu. Jos mitään liikettä ei tapahdu, heitä simpukka pois. Jos ostat simpukat vakuumiin pakattuna, niitä ei tarvitse harjata, vaan ne voi heittää suoraan kattilaan.

Silppua sipulit ja chili pieneksi sekä suikaloi fenkoli. Kuullota ne lorauksessa oliiviöljyä isossa kattilassa tai vaikka wokkipannussa. Lisää joukkoon viini, kalaliemi ja sitruunanmehu, anna kiehahtaa. Maista liemi ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Lisää simpukat joukkoon ja laita kansi päälle, voit ravistella kattilaa hieman.

Anna kiehahtaa liemessä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle reilusti silputtua korianteria ja persiljaa, tarjoile heti hyvä leivän kera. Muista heittää pois simpukat, jotka ovat jääneet kiinni. Lasi valkoviiniä kylkeen ei ainakaan tee ruokaa yhtään huonommaksi!