Tämä kastike on järisyttävän hyvää! Sen voi valmistaa joko kotimaisesta tai ranskalaisesta sinapista, lopputulos on vähän erilainen, sinapista riippuen, mutta molemmat versiot erinomaisia. Tämä on ehdoton kaveri kalalle ja nautinpa tätä myös ihan vaan kesäperunoidenkin kanssa. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja voit valmistaa sen joko sauvasekoittimella, jolloin lopputulos kuohkea, majooneesimainen tai käsivispilällä sekoittaen, jolloin kastike on juoksevampaa.
Sinappikastike kalalle
alle 15 minuuttia
Ainekset:
4 rkl sinappia (suomalaista tai dijonin)
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
1 dl rypsiöljyä
kourallinen tuoretta tilliä silputtuna
Tämän voit valmistaa joko sauvasekoiittimella tai ihan perinteisellä vispilällä käsin. Vispaa sinappi, suola, sokeri, mustapippuri ja etikka hyvin sekaisin. Tämän jälkeen kaada öljyä ohuena nauhana seokseen kokoajan sekoittaen.
Jos teet sauvasekoittimella kastikkeesta tulee paksumpaa, kuin käsipelillä. Lisää kastikkeeseen lopuksi silputtu tilli. Tarjoa graavi tai savukalan sekä uusien perunoiden kaverina. Kastike säilyy hyvänä jääkaapissa jopa pari viikkoa.
Kommentit (4)
Sisältö ja tekotapa selkeä. Maku oli iskevä, makumaailmaa hivelevä. Ei sattunut olemaan valkoviinietikkaa, joten laitoin punaviinietikkaa. Tuoreen tillin korvasi kuivattu.
Pikantti pirteä
Sopii hyvin myös muille kuin kraaville kalalle
Hei kävisikö oliiviöljy yhtä hyvin? En tykkää rypsiöljystä….
Kommentoi juttua: Sinappikastike kalalle