Thai-kanapullat
Kanan jauheliha on monen mielestä vähän tylsää ja mautonta, mutta kun sen maustaa hyvin, saat siitä vastustamatonta! Nämä thaimaalaisittain maustetut pullat vievät kielen mennessään. Ne maistuvat hyvin myös perheen pienimmille, kun jätät chilin pois tai laitat sitä vaan ripauksen. Tarjoile pullat riisin ja tulisen majoneesin kera.
Thai-kanapullat
4:lle
30 min
maidoton
400g kananpojan tai broilerin jauhelihaa
2rkl kalakastiketta
1 muna
0,5 dl korppujauhoja
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulinvartta
172-1 tuore punainen chili
2 rkl soijaa
kourallinen tuoretta korianteria
(kourallinen tuoretta thaibasilikaa) ei pakollinen, löytyy isommista marketeista
ripaus suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
Sekoita jauheliha tai itse jauhettu broilerin liha yhdessä , kananmunan ja korppujauhojen kanssa. Silppua sipulit, chili sekä yrtit pieneksi. Pese lime ja raasta sen kuori sekä purista mehu lihaseokseen. Lisää sekaan kaikki muut aineet. Muotoile massasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä, niin että saat kunnon värin niihin.
Voit kypsentää pullat kokonaan pannulla, mutta itse kypsennän niitä ruskistamisen jälkeen 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Näin pullat pysyvät mehevinä ja käryt poissa keittiöstä.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thai-kanapullat