Kanan jauheliha on monen mielestä vähän tylsää ja mautonta, mutta kun sen maustaa hyvin, saat siitä vastustamatonta! Nämä thaimaalaisittain maustetut pullat vievät kielen mennessään. Ne maistuvat hyvin myös perheen pienimmille, kun jätät chilin pois tai laitat sitä vaan ripauksen. Tarjoile pullat riisin ja tulisen majoneesin kera.

Kananjauhelihasta syntyy maukkaat pullat thaimaalaisittain.

Thai-kanapullat

4:lle

30 min

maidoton

400g kananpojan tai broilerin jauhelihaa

2rkl kalakastiketta

1 muna

0,5 dl korppujauhoja

1 limen mehu ja kuori raastettuna

1 valkosipulinkynsi

1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulinvartta

172-1 tuore punainen chili

2 rkl soijaa

kourallinen tuoretta korianteria

(kourallinen tuoretta thaibasilikaa) ei pakollinen, löytyy isommista marketeista

ripaus suolaa

mustapippuria

 

öljyä paistamiseen

Sekoita jauheliha tai itse jauhettu broilerin liha yhdessä , kananmunan ja korppujauhojen kanssa. Silppua sipulit, chili sekä yrtit pieneksi. Pese lime ja raasta sen kuori sekä purista mehu lihaseokseen. Lisää sekaan kaikki muut aineet. Muotoile massasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä, niin että saat kunnon värin niihin.

Voit kypsentää pullat kokonaan pannulla, mutta itse kypsennän niitä ruskistamisen jälkeen 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Näin pullat pysyvät mehevinä ja käryt poissa keittiöstä.