Tuoretomaattikeitto

Tämä keitto on sellainen, että teen sitä vain kesäisin, sillä talven mauttomista tomaateista ei kaksista keittoa saa. Kesäruoissa tämä menee kuitenkin oman listani kärkisijoille! Teen tätä myös aina ison kasan, jota sitten pakastan talven varalle. On ihana syödä kesäistä tomaattikeittoa keskellä sydäntalvea.

Kesän tomaateista syntyy herkullinen tomaattikeitto.

Tuoretomaattikeitto

4 annosta

60 min

lihaton, munaton, maidoton, gluteeniton

Ainekset:

Reilu kilo kypsiä tomaatteja

2 kesäsipulia varsineen tai yksi tavallinen

1-2 valkosipulinkynttä

pari ripausta cayennepippuria

mustapippuria

suolaa

2 kourallista tuoretta basilikaa

½-1 dl oliiviöljyä

 

Aloita kalttaamalla tomaatit, tämä ei ole vaikeaa. Laitat kattilaan reilusti vettä ja kiehumaan. Kun vesi kiehuu, tee tomaattien pintaan ristiviilto terävällä veitsellä. Tiputa tomaatit kiehuvaan veteen n.30-60 sekunniksi. Nosta tomaatit pois reikäkauhalla ja aseta vadille jäähtymään. (Voit tehdä tämän alkuvaiheen hyvissä ajoin ja kuoria tomaatit kun ne ovat täysin jäähtyneet. )

Pilko sipulit pieneksi. Kun tomaatit ovat jäähtyneet, niin ettet polta sormiasi, ota kattila ja laita sinne loraus oliiviöljyä, ei kuitenkaan kaikkea reseptissä mainittua. Freesaa sipuleita öljyssä. Kun sipulit alkavat kuullottua, irrota tomaateista kuoret vetämällä yksi kerrallaan ja heitä kattilaan, siis tomaatit, ei kuoria. Kun kaikki tomaatit on kattilassa pyörittele muutama kerta lastalla, jos tuntuu että tomaatit ottavat kiinni kattilan pohjaan, lorauta kattilaan pieni määrä vettä.

Lisää tässä vaiheessa suola, sokeri, cayenne ja pippuri. Madalla lämpöä ja anna keiton porista hiljalleen kannen alla, välillä hämmentäen. Kun tomaatit ovat hajonneet niin, että niistä on vielä noin puolet jäljellä lisää joukkoon silputtu basilika ja oliiviöljy. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista maku ja nauti!

Kommentit

Kommentoi juttua: Tuoretomaattikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X