Mustapapu-hummus
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 prk (380 g) esikeitettyjä mustapapuja
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1.5 rkl tahinitahnaa
- ¾ tl jauhettua juustokuminaa
- 0.5 tl suolaa
- ¼ tl cayennepippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta pavut tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää loput aineet ja soseuta helposti levittyväksi, tasaiseksi tahnaksi.
2. Nosta hummus tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levite säilyy noin 4 vuorokautta jääkaapissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustapapu-hummus
Hyvä resepti! Kiitos
Onneksi nämä reseptit säilyvät täällä netissä pitkään, kun vasta nyt löysin tämänkin. Tykkään!
Olen keitellyt lemppareitani mustapapuja ja ym. papuja vuosikausia eteläamerikkalaiseen ja afrikkalaiseen tyylin, mutta nyt olen siirtymässä lähi-Idän resepteihin eli hummukseen ja sen muunnelmiin. Papu-energialla teimme tuolloin raskasta työtä ja aina riitti puhtia. Maissiin yhdistettynä samalla aterialla saimme tosi laadukasta proteiinia. ”Papua” riitti. Kokeilkaa!