Valkosuklaarisotto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 rkl voita
- 2 dl risottoriisiä
- 2 dl kiehuvaa vettä
- vaniljatanko
- 2 tähtianista
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- noin 5 dl kahvimaitoa tai täysmaitoa
- 100 g valkoista suklaata
Karpalosose:
- 5 dl karpaloita
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
koristeluun:
- sokeroituja karpaloita
Valmistusohje
1. Sulata rasva paistokasarissa. Lisää riisit ja kuullota rasvassa. Lisää kuuma vesi ja mausteet. Keitä, kunnes neste on haihtunut.
2. Kuumenna maito ja sulata siihen suklaa. Lisää valkosuklaamaitoa riisien joukkoon vähitellen koko ajan rauhallisesti sekoitellen. Lisää tarvittaessa maidon määrää, sillä risotto saa olla kosteaa.
3. Kiehauta ja soseuta karpalososeen ainekset. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain makeaa risottoa ja karpalososetta. Korista sokeroiduilla marjoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaarisotto