Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulikermaperunat

Valkosipulikermaperunat on hitti ja taatusti koko perheen mieleen. Valitse jauhoinen perunalajike ja käytä reilusti kuohukermaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosipulikermaperunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi)
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Valkosipulikermaperunat valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. 
  2. Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa valkosipulikermaperunat feta-lihapullien kanssa. 

Vinkki! Voit oikasta pakastealtaan valmiilla viipaleperunoilla. Halutessasi voit lisätä mausteeksi myös yrttejä, kuten rosmariinia.

valkosipulikermaperunat
Valkosipulikermaperunat on viikonloppuaterian hitti ja maittava lisuke melkein mille vain.

Lue myös Anna.fi: Peruna-sinihomejuustogratiini

Juttua muokattu 28.3.2024: Reseptiin lisätty puuttuvat valkosipulit.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulikermaperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.