Valkosipulikermaperunat
Valkosipulikermaperunat on hitti ja taatusti koko perheen mieleen. Valitse jauhoinen perunalajike ja käytä reilusti kuohukermaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Valkosipulikermaperunat
- 1 kg jauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi)
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 4 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Valkosipulikermaperunat valmistuu helposti näin:
- Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Lado perunat ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa valkosipulikermaperunat feta-lihapullien kanssa.
Vinkki! Voit oikasta pakastealtaan valmiilla viipaleperunoilla. Halutessasi voit lisätä mausteeksi myös yrttejä, kuten rosmariinia.
Lue myös Anna.fi: Peruna-sinihomejuustogratiini
Juttua muokattu 28.3.2024: Reseptiin lisätty puuttuvat valkosipulit.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipulikermaperunat