Katkaraputempurat
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Laktoositon
Ainekset
- 12 jättikatkaravun pyrstöä
Tempurataikina:
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl maissijauhoja
- ripaus cayennepippuria
- ripaus suolaa
- 1 muna
- 2 dl kylmää kivennäisvettä
kypsentämiseen:
- 1 l öljyä
- 3 rkl seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita ensin taikinan kuivat aineet. Vatkaa muna kivennäisveteen. Sekoita kuivat aineet nesteeseen nopeasti. Anna taikinan turvota viileässä noin tunti.
2. Kuumenna öljyseos. Taputtele sulatetut katkaravunpyrstöt kuiviksi ja kääntele puhtaissa vehnäjauhoissa. Kasta jauhoissa pyöritellyt pyrstöt taikinaan.
3. Nosta pyrstöt pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi. Nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja pistä tikkuihin tarjolle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkaraputempurat