Ollin hirvipata

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Ollin hirvipata

Ainesosat

Määrä Aines
2 kghirven- tai naudanlihaa
 voita ja öljyä
 suolaa
5-6pienehköä sipulia
2-3valkosipulinkynttä
 (vehnäjauhoja)
 (osaksi punaviiniä)
2laakerinlehteä
 soijakastiketta
 kantarelli-riistafondia
4-6porkkanaa
Lisäksi:
 sieniä
 (kermaa)
 karpaloita, persiljaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Leikkaa liha suurehkoiksi, tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi. Ruskista huoneenlämpöiset lihapalat kunnolla pieni erä kerrallaan kuumassa pannussa, jossa on puoliksi voita ja öljyä. Kumoa lihapalat pataan. Mausta suolalla. Pinnalle voit ripotella vähän vehnäjauhoja, jos haluat suurustetun kastikkeen. Huuhdo kuuma pannu vesitilkalla ja lisää neste pataan. Paista samaan tapaan seuraava erä.
  2. Kuullota sipulit kokonaisina tai suurina lohkoina ja lisää pataan. Lisää mausteeksi valkosipulinkynsiä, mutta valkosipulin maku ei saa ”lyödä läpi” valmiissa lihapadassa. Lisää soijakastiketta vain mausteeksi, samoin kantarelli-riistafondia. Kuori joukkoon muutama kokonainen tai puolitettu porkkana. Osaksi nestettä, korkeintaan puolet, voit lisätä punaviiniä. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes liha on kypsää.
  3. Voit lisätä lähes valmiiseen lihapataan vaihdellen liotettuja suolasieniä tai pannulla käänneltyjä kokonaisia tai suurina paloina paistettuja tuoreita sieniä. Tarkista maku. Voit lisätä tilkan kermaa makuja sitomaan. Liemen voi sitoa myös Maizenalla. Sirottele kuuman ruoan päälle juuri ennen tarjoamista hillosipuleita tai karpaloita ja hienonnettua persiljaa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 40 kertaa
  • Katsottu: 47628 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

7.12.2010 klo.11:32
hirvityttö

hirvityttö

Olen tehnyt tätä jo kahdesti, on hyvää, kannattaa kokeilla.
Punaviinin määrää voi itse säädellä, ja sehän ei saa lyödä läpi. Nammm

Suosittelen

Vastaa
13.10.2011 klo.23:6
heimokokki

heimokokki

Käytin punkun sijasta olutta, tölkillinen kolmosta. Hirveä (virolaista) minulla oli 700g ja possua 400g. Sipuleita laitoin vain kaksi (ilmavaivat…), mutta kynsiä ainakin seitsemän. Tunnin muhineena lisäsin paistetut tuoreet suppilovahverot ja suikaloidun punaisen paprikan sekä kaksi kukkurateelusikallista paprikajauhetta (unkarilaista) ja purkillisen kolmen juuston kermaa. Ai niin, lusikallinen katajanmarjoja, kaksi lihaliemikuutiota ja yksi valkosipuli-yrttiliemikuutio. Haudutusaika 170 asteessa kolme tuntia.

Nyt kun vielä saisi jostain kielensä takaisin ja joku/jokin kantaisi minut tästä pöydän äärestä sänkyyn…

Vastaa
22.10.2011 klo.20:53
Kunnon lih...

Kunnon lih...

Nyt on uunissa ja tuoksu oikein maittava

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu