Ollin hirvipata

Ollin hirvipata 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

2 kg hirven- tai naudanlihaa
voita ja öljyä
suolaa
5-6 pienehköä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
(vehnäjauhoja)
vettä
2 laakerinlehteä
soijakastiketta
kantarelli-riistafondia
4-6 porkkanaa

Lisäksi:

sieniä
(kermaa)
karpaloita, persiljaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa liha suurehkoiksi, tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi. Ruskista huoneenlämpöiset lihapalat kunnolla pieni erä kerrallaan kuumassa pannussa, jossa on puoliksi voita ja öljyä. Kumoa lihapalat pataan. Mausta suolalla. Pinnalle voit ripotella vähän vehnäjauhoja, jos haluat suurustetun kastikkeen. Huuhdo kuuma pannu vesitilkalla ja lisää neste pataan. Paista samaan tapaan seuraava erä.
  2. Kuullota sipulit kokonaisina tai suurina lohkoina ja lisää pataan. Lisää mausteeksi valkosipulinkynsiä, mutta valkosipulin maku ei saa “lyödä läpi” valmiissa lihapadassa. Lisää soijakastiketta vain mausteeksi, samoin kantarelli-riistafondia. Kuori joukkoon muutama kokonainen tai puolitettu porkkana. Osaksi nestettä, korkeintaan puolet, voit lisätä punaviiniä. Kaikkiaan nestettä tulee noin 8 dl, kun mukana on pannun huuhdeliemet ja mahdollisesti punaviiniä. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes liha on kypsää.
  3. Voit lisätä lähes valmiiseen lihapataan vaihdellen liotettuja suolasieniä tai pannulla käänneltyjä kokonaisia tai suurina paloina paistettuja tuoreita sieniä. Tarkista maku. Voit lisätä tilkan kermaa makuja sitomaan. Liemen voi sitoa myös Maizenalla. Sirottele kuuman ruoan päälle juuri ennen tarjoamista hillosipuleita tai karpaloita ja hienonnettua persiljaa.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 2