Aasialaiset makupalat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 2 isoa fenkolia
- 3 dl vettä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
Täyte;
- 200 g naudan jauhelihaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ punaista chiliä
- 3 rkl rouhittuja suolapähkinöitä
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- ripaus suolaa
- 2 vartta kevätsipulia
- 3 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
1. Irrota fenkolin uloimmat ja isoimmat lehtiruodot ja jätä varrentynkä myös paikoilleen ”kahvaksi”. Kiehauta kattilassa vesi, riisiviinietikka ja soijakastike. Nosta kiehuvaan liemeen fenkolipalat ja keitä 6–7 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta ja valuta fenkolit ja aseta uunipelille. Paahda 250-asteisten uunivastusten alla vielä 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.
2. Paahda jauheliha teflonpannulla seesamiöljyn kanssa murumaiseksi. Lisää lopuksi puristettu valkosipulinkynsi, hienonnettu chilipala ja rouhitut suolapähkinät. Mausta jauhelihaseos limettiraasteella ja -mehulla sekä suolalla.
3. Hienonna kevätsipuli ja korianterit karkeaksi. Nostele fenkolikuppeihin jauhelihaseosta ja ripottele päälle kevätsipuli-yrttiseosta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialaiset makupalat