Sitruunasyrnikit ja karpalovodkahilloke
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl venäläistä jogurttia
- 3 kananmunaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1.5 dl vehnäjauhoja
paistamiseen:
- voita
pinnalle:
- tomusokeria
Karpalo-vodkahilloke:
- 200 g karpaloita
- 0.5 dl vettä
- 3 rkl hillosokeria
- 2 rkl vodkaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi. Anna turvota puoli tuntia.
2. Nosta pieneen kattilaan karpalot, vesi ja hillosokeri. Anna kiehua 10 minuuttia ilman kantta. Soseuta karpaloita haarukalla kattilan reunaa vasten, jotta osa marjoista hajoaa. Nosta jäähtymään ja mausta vodkalla.
3. Paista letut rasvassa ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Korista tomusokerilla ja tarjoile hillokkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunasyrnikit ja karpalovodkahilloke