Mustaherukka-suklaakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mustaherukka-suklaakakku, pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
Mustaherukka-suklaakakku, täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g taloussuklaata
- 0.5 dl konjakkia
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 0.5 dl sokeria
- 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
- 4-6 dl mustaherukoita
Mustaherukka-suklaakakku, kuorrutus
- 100 g taloussuklaata
- 0.5 dl kermaa
- 1 rkl margariinia
Mustaherukka-suklaakakku, koristelu
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Mustaherukka-suklaakakku leivotaan helposti näin:
- Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhoseos. Paista uunissa noin 180 asteessa tunnin verran tai kunnes paistotikulla kokeiltaessa tikun pintaan ei jää taikinaa.
- Tee täyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuutin ajan, sulata suklaa vesihauteessa. Purista vesi liivatteista, sekoita sen jälkeen liivatteet kuumennettuun konjakkiin. Vatkaa kerma. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja lisää keltuaisseokseen juusto, suklaa ja liivatelehdet. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja valkuaiset.
- Sulata pakasteherukat. Älä lisää ylimääräistä sokeria. Survo hiukan herukoita haarukalla.
- Kun pohja on jäähtynyt ja leikattu, täytä kerrokset siten, että ensin herukkasurvos ja päälle suklaaseos.
- Tee sen jälkeen kuorrutus. Kiehauta kattilassa kerma ja margariini ja lisää siihen suklaa, sekoita pehmeäksi seokseksi. Jos haluat runsaasti kuorrutusta, tuplaa määrä.
- Koristele mustaherukka-suklaakakku tomusokerilla erilaisia sabluunoita hyväksikäyttäen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukka-suklaakakku