Aprikoosimousse
Aprikoosimousse syntyy näppärästi säilötyistä aprikooseista, jogurtista ja kanamunista. Mousse saa raikkaan maun sitruunasta ja makeutta vaahterasiirapista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Aprikoosimousse
- 1 prk säilykeaprikooseja (n.425 g)
- 3 munaa
- ½ dl maustamatonta jogurttia
- 2 rkl maissijauhoja
- 1 tl vaahterasiirappia
- 2 tl sitruunanmehua
- muutama tuore aprikoosi tai muu hedelmä koristeeksi
Valmistusohje
Aprikoosimousse tehdään näin helposti:
- Valuta aprikoosit liemestä. Hienonna hedelmät monitoimikoneessa soseeksi hienonnusterän avulla.
- Lisää loput aineet ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
- Siirrä seos paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
- Kaada seos suoraan annosmaljoihin ja jäähdytä viileässä noin tunnin ajan. Koristele aprikoosimousse hedelmillä ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit hienontaa aprikoosit tehosekoittimella tai haarukalla ja kaikki aineet toisiinsa vatkaimen avulla.
Lue myös: Pääsiäisen jälkiruoat – raikas päätös juhla-aterialle
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään limoncello-mousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aprikoosimousse