Itse tehty pika-calzone on vastustamaton jämäherkku ylijääneistä tortilloista – pikaruoka valmistuu 10 minuutissa!
Kotipizzan kotzonesta inspiraationsa saanut salaatilla täytetty pika-calzone eli tortillapizza on nopeasti valmistuva herkku, jonka väliin voi upottaa lähes mitä tahansa jääkaapista. Katso alta video!
Pika-calzone on helppo tehdä tortillaletuista. Herkkuun on helppo käyttää ylijäänyt kana, jauheliha tai soijasuikaleet.
Katso video, kuinka kanalla täytetty koti-kotzone tehdään käden käänteessä:
Pika-calzone valmistuu helposti näin:
- Aloita valmistamalla proteiinitäyte. Paista 100 grammaa kanasuikaleita tai hyödynnä edellisiltä aterioilta jääneet kypsät kanasuikaleet tai grillibroileri.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta tortillalettu leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä tortillan päälle 2 ruokalusikallista tomaattipyreetä, ketsuppia tai niiden sekoitusta. Lisää kana. Ripottele päälle 1/2 desiä mozzarellajuustoa.
- Lämmitä tortillaa uunissa 3-5 minuutin ajan niin, että juusto sulaa.
- Lisää lämpimän tortillan toiselle puolelle loput täytteet makusi mukaan. Tähän herkkuun sopii hyvin viipaloitu avokado, punasipuli ja tomaatti. Lisää makua saat feta- tai aurajuustosta. Lisää lopuksi päälle iso keko silputtua jäävuorisalaattia. Viimeistele majoneesiraidoin. Käännä tortillan toinen puoli kanneksi ja calzone on valmis..
Lue myös Anna.fi: Kebab onnistuu pikaversiona kotona – kokeile reseptiä, jolla teet ”parempaa kuin ravintolassa”!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itse tehty pika-calzone on vastustamaton jämäherkku ylijääneistä tortilloista – pikaruoka valmistuu 10 minuutissa!