![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/06/violaminerva_kotiliesi_piknik_persikkamocktail_vaaka_01-2_preview.jpg?s=cc70cdac6ad543b4e32f294b3e2e64f1&fit=crop)
Persikkamocktail
Persikkamocktail tehdään itse tehdystä persikkasiirapista ja kivennäisvedestä. Alkoholiton juoma saa yllättävää ryhtiä etikasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Persikka-etikkasiirappi
- 6 persikkaa
- 2½ dl fariinisokeria
- 1 vaniljatanko
- 2½ dl omenaviinietikkaa
- 10 oksaa timjamia
Persikkamocktail (1 drinkki)
- 1-2 rkl persikkasiirappia
- 1 ½ dl kivennäisvettä
- 2 timjaminoksaa
Valmistusohje
Persikkamocktail valmistuu helposti näin:
- Leikkaa persikat kuutioiksi ja poista kivet. Lusikoi palat puhtaaseen lasipurkkiin, jonka saa suljettua tiiviisti. Sekoita joukkoon sokeri.
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi vanilja persikoiden joukkoon. Lisää mukaan myös halkaistu vanijatanko.
- Kiehauta kattilassa omenaviinietikka ja timjaminoksat. Kaada seos persikoiden päälle, laita purkkiin myös timjamit. Sulje purkki tiiviisti. Ravista purkkia muutaman kerran ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Persikka-etikkasiirapin voi antaa tekeytyä 1–7 päivän ajan, maku vain voimistuu tekeytyessään.
- Tarjoillessa siivilöi ruokalusikallinen siirappia lasin pohjalle. Kaada päälle kivennäisvettä oman maun mukaan. Koristele persikkamocktail halutessasi tuoreella timjamilla.
Vinkki! Tarjoa persikkamocktail juhannusjuhlissa sitruuna-ricottakakun ja nokkos-fetapiirakoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.
Lue myös Anna.fi: Persikka-bellini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persikkamocktail