Ihmiset

Uusi tukka nuorensi Tiinaa 10 vuotta – "En olisi uskonut, kuinka paljon harmaa vanhentaa!"

Tiina Järvikangas, 59, kaipasi vinkkejä erityisesti hiuksiin ja meikkaamiseen. Hän hämmästyi itsekin, miten paljon tukan sävy voi muuttaa olemusta.

Kotilieden muuttumisleikkiin osallistunut Tiina Järvikangas kaipasi vaatekaapin ja hiusten päivitystä. Hänen työhönsä liittyy asiakastapaamisia, matkustusta ja messuilla edustamista. Tiina viihtyy mustassa, mutta käyttää paljon myös kuviollisia mekkoja.

”Valitsen päälleni usein tummia vaatteita käytännön syistä. Valkoinen paitapusero ei välttämättä ole paras valinta punaviinitastingiin”, Tiina jatkaa.

Lue myös: Kaipaatko iloa ja piristystä tyyliisi? Ilmoittaudu Kotilieden Muuttuja-juttuun

Helposti yhdisteltäviä kokonaisuuksia 

Stylisti Pia Hagström poimi Tiinalle lempiväri mustan parina toimivia syksyisiä sävyjä, kuten metsänvihreää ja hehkuvaa terrakottaa. Pian valitsemista vaatteista voi helposti muodostaa erilaisia kokonaisuuksia tarpeen ja fiiliksen mukaan.

Unelmankevyt mohairneule on lämmin ja sen voi yhdistää mekkoihin ja housuihin. Ylisuureen malliin saa halutessaan vyöllä muotoa.

Tiina käyttää koko ajan silmälaseja, joten niissä kokeiltiin uusia muotoja. Musta kissamainen kehys teki heti vaikutuksen. Niiden moderni ilme toi ryhtiä kasvoille. Kaksivärisiä kehyksiä Tiina harkitsi arkikäyttöön.

Kuvausten jälkeen poikettin vielä optikkoliikkeessä sekä housuostoksilla.

Tasapainota kasvojen muotoa kehyksillä, jotka ovat yläpuolelta tummat ja alhaalta vaaleat. Kierrätetystä muovista valmistetut Fellepini x Sea2See -kehykset 210 e, Synsam. Upea terrakotan värinen A.P.C.:n viskoosimekko sopii käytettäväksi myös housujen päällä. Siinä on säädettävä vyötärönauha sekä sivutaskut, 350 e, Stockmann. Harteilla on o-aukkoinen neulepusero 49,95 e, JJXX. Neuleen vihreää sävyä on myös suoralinjaisissa housuissa 29,99 e, Reserved. Mokkanilkkurit 185 e, Unisa.
Tasapainota kasvojen muotoa kehyksillä, jotka ovat yläpuolelta tummat ja alhaalta vaaleat. Kierrätetystä muovista valmistetut Fellepini x Sea2See -kehykset 210 e, Synsam. Upea terrakotan värinen A.P.C.:n viskoosimekko sopii käytettäväksi myös housujen päällä. Siinä on säädettävä vyötärönauha sekä sivutaskut, 350 e, Stockmann. Harteilla on o-aukkoinen neulepusero 49,95 e, JJXX. Neuleen vihreää sävyä on myös suoralinjaisissa housuissa 29,99 e, Reserved. Mokkanilkkurit 185 e, Unisa. © Niclas Makela

Harmaat saivat väistyä

Tiina on jo pitkään halunnut pois hiusten värjäyskierteestä. Oma tummanruskea väri on pikkuhiljaa harmaantunut ja hiuksia on leikattu viiden viikon välein. Meikkaaja ja kampaaja Riia Koivisto halusi päivittää polkkahiukset. Hän leikkasi ne aavistuksen kerroksittain niskasta ja kevensi otsatukkaa.

”Hiuksiin tehtiin miedolla vaalennusaineella raitoja. Päälle tuli taittosävy, joka poistaa liikaa lämpöä” Riia kertoo.

Kotona käytettäväksi hän suosittelee harmaille hiuksille sopivaa, ammoniakitonta Silver-sävytettä, joka vähentää keltaisuutta ja tuo kiiltoa.
”Pidän hiusten sävystä todella paljon. En olisi uskonut, kuinka paljon harmaa vanhentaa!” Tiina sanoo.

Jos polkkahiukset myöhemmin kyllästyttävät, ne voi leikata vielä lyhyemmäksi. Riian suosittelee niskasta lyhyempää ja etuosasta pidempää mallia. Vaaleat raidat toimivat hyvin myös lyhyissä hiuksissa. Riia vinkkaa, että Tiina voisi kokeilla myös paria astetta tummempaa hiusten sävyä.

Kuorinta hellii ihoa

”Moni unohtaa ihon kuorinnan. Jos esimerkiksi meikkivoide kasaantuu tiettyihin kohtiin, syy saattaa olla, ettei ihoa ole kuorittu”, sanoo Riia Koivisto.

Hän neuvoo Tiinaa kuorimaan kasvoilta kuolleen ihosolukon 1-2 kertaa viikossa. Herkälle iholle sopii apteekeista saatava japanilainen V10Plus-ihonhoitosarja. Kuorinnan jälkeen voiteet imeytyvät ja levittyvät iholle paljon paremmin.

”Kun ilmat viilenevät ja lämmityskausi alkaa, monen iho kuivuu entisestään. Suosittelen silloin kosteutukseksi yön yli kasvoille jätettäviä naamioita”, sanoo Riia.

Katseeseen ja kasvoille ryhtiä tuovat kissamaiset Balenciagan silmälasikehykset 410 e, Synsam. Metsänvihreä, suoralinjainen, pitkä takki 79,99 e, JDY. Vaalea viskoosineulepusero 22,99 e, Reserved.
Katseeseen ja kasvoille ryhtiä tuovat kissamaiset Balenciagan silmälasikehykset 410 e, Synsam. Metsänvihreä, suoralinjainen, pitkä takki 79,99 e, JDY. Vaalea viskoosineulepusero 22,99 e, Reserved. © Niclas Makela

Mattameikit suosiossa

Riia valitsi Tiinalle ruskeanharmaan, matan luomivärin, jota levitettiin koko silmäluomelle. Meikki on helppo tehdä itsekin. Silmät rajattiin arkikäyttöönkin sopivalla, voidemaisella Gosh-luomivärikynällä.

”Huulissa käytettiin nuden sävyä sekä lämmintä tiilenpunaista. Suosittelen Tiinaa sipaisemaan punaa kauniille huulilleen ihan joka päivä”, huikkaa Riia vielä lopuksi.

Syksyn muoti suosii lämpimiä neuleita. Pehmeä mohairneuletakki 250 e, Americandreams. Lyhythihanen printtipaita 49,99 e. Opus. A-linjainen nahkahame taskuilla sekä joustavalla vyötäröllä, 229,99 e, Selected Femme, kaikki vaatteet Stockmannilta. Nilkkurit 215 e ja tikattu käsilaukku 125 e, Unisa. Kapea vyö 15,99 e, H&M.
Syksyn muoti suosii lämpimiä neuleita. Pehmeä mohairneuletakki 250 e, Americandreams. Lyhythihanen printtipaita 49,99 e. Opus. A-linjainen nahkahame taskuilla sekä joustavalla vyötäröllä, 229,99 e, Selected Femme, kaikki vaatteet Stockmannilta. Nilkkurit 215 e ja tikattu käsilaukku 125 e, Unisa. Kapea vyö 15,99 e, H&M. © Niclas Makela

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uusi tukka nuorensi Tiinaa 10 vuotta – "En olisi uskonut, kuinka paljon harmaa vanhentaa!"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.