Kodinhoito

Viemäri tukossa? Putkimiehen yksinkertainen ja helppo neuvo lyö ällikältä

Osaatko hoitaa keittiösi putkia? Vältä putkitukokset yksinkertaisin keinoin.

Tiskialtaan alla olevat viemäriputket menevät usein tukkoon. Varsinkin työpaikkojen kahvihuoneissa ja opiskelija-asunnoissa ongelma on yleinen. Mitä tehdä, kun viemäri on tukossa?

Lue myös: Kylpyhuoneen pesu ja lattiakaivon puhdistaminen – katso vinkit

viemäri tukossa
Ruoantähteet on hyvä kaapia tarkasti kompostiin ennen tiskaamista. Myös ympäristö kiittää, kun et huuhtele tähteitä viemäriin. © iStockphoto

Jos hoidat putkia säännöllisesti tällä putkimiehen neuvolla, sinun ei tarvitse käytellä kumista putkenavaajaa tai voimakkaita myrkkyjä eikä kutsua röörimonttööriä apuun ihan jokaisesta pienestä tukoksesta.

Tämä vinkki toimii parhaiten esimerkiksi ruoanlaitosta tulleen rasvan irrottamiseen. Säännöllinen puhdistus ennaltaehkäisee tukoksia. Oikein iso tukos tai kovin pahanhajuinen viemäri vaatii järeämpiä toimia.

Lue myös Anna.fi:stä: Näin puhdistat leivänpaahtimen tehokkaasti ja turvallisesti

Viemäri tukossa? Tee näin

  1. Kaavi ruoantähteet tarkasti kompostiin, äläkä huuhtele astioista kaikkea moskaa viemäriin. Tämä on myös ympäristölle ystävällinen tapa toimia.
  2. Purista lavuaariin ruokalusikallinen laimentamatonta tiskiainetta.
  3. Kaada päälle pari litraa kiehuvaa vettä. Jos teet puhdistuksen posliiniseen lavuaariin, valuta kiehuvan veden sijaan kuumaa vettä hanasta. Posliininen lavuaari voi haljeta liian rajun lämpövaihtelun seurauksena. Rasvaa liuottava pesuaine ja kuuma vesi poistavat karstan putkista.
  4. Toista kerran viikossa.

Yksinkertaista, ympäristöystävällistä – ja kaikilta löytyvät nämä välineet! Parasta on, että sama menetelmä pitää myös sokeritoukat poissa keittiöstäsi.

Katso videolta, miten viemärin tukos avataan vedellä ja tiskiaineella:

Juttua on muokattu 10.1.2023 klo 11:38: Juttuun on lisätty tieto, että vinkki toimii parhaiten rasvan irrottamiseen ja että posliiniseen lavuaariin kannattaa valuttaa kiehuvan veden sijaan kuumaa vettä hanasta.

Juttua on muokattu 15.8.2023 klo 11:09: Juttuun on lisätty video.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viemäri tukossa? Putkimiehen yksinkertainen ja helppo neuvo lyö ällikältä

leskinen.kikkagmail.com

OLEN YMMÄRTÄNYT, ETTÄ NYKYAJAN MUOVISET PUTKET YMS. LIITTIMET TISKIALTAAN ALAPUOLELLA EIVÄT TYKKÄÄ KIEHUVASTA VEDESTÄ. KUN MIEHENI KAATAA ESIM. PERUNOIDEN KEITINVEDEN ALTAASEEN, HÄN LASKEE SAMAAN AIKAAN KYLMÄÄ VETTÄ SINNE.

Heikku

Minä teen samoin. Tällaisen vinkin sain aikoinaan työkseen keittiöitä asentavalta tuttavalta. Tiivisteet ym. eivät kestä kiehuvaa vettä.

Astra!

Se oli putkimiehen idea!! Putkitöitää riittää !!

Ihmettelijä

Kohdalla 1 pääsee jo pitkälle. Kun en ole päästänyt ruoantähteitä viemäriin, olen joutunut avaamaan sen Putkis-rakeilla yhden kerran 22 vuoden asumisaikana. Tämän jutun ohjeilla olisin keittänyt jo 1.100 kannullista vettä ja kaatanut 10 litraa pesuainetta viemäriin.

HJ

Kuulostaa pätevältä ohjeelta, jos tosiaan putket kestää kiehuvan veden. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkialla ei ole kompostoreita vaan vain biöjäte, ja että ruuantähteitä ei pidä laittaa puutarhakompostoriin…

10 v. kokemuksella.

Sokeritoukat liikkuvat putkiston ulkopuolella, lattialistojen raoissa, talon ulkopuolella ja asuvat maaperässä. Eivät tuhoudu kuin erikoisliikkeen tekemällä suihkutuksella 2 kertaa kuukauden välein.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.