Kodinhoito

Viemäri tukossa? Putkimiehen yksinkertainen ja helppo neuvo lyö ällikältä

Osaatko hoitaa keittiösi putkia? Vältä putkitukokset yksinkertaisin keinoin.

Tiskialtaan alla olevat viemäriputket menevät usein tukkoon. Varsinkin työpaikkojen kahvihuoneissa ja opiskelija-asunnoissa ongelma on yleinen. Mitä tehdä, kun viemäri on tukossa?

Lue myös: Kylpyhuoneen pesu ja lattiakaivon puhdistaminen – katso vinkit

Viemäri tukossa?
Ruoantähteet on hyvä kaapia tarkasti kompostiin ennen tiskaamista. Myös ympäristö kiittää, kun et huuhtele tähteitä viemäriin.

Jos hoidat putkia säännöllisesti putkimieheltä kuulemallani neuvolla, sinun ei tarvitse käytellä kumista putkenavaajaa tai voimakkaita myrkkyjä eikä kutsua röörimonttööriä apuun tällaiseen pikkujuttuun, jonka kätevä emäntä voi hoitaa itsekin.

Lue myös Anna.fi:stä: Näin puhdistat leivänpaahtimen tehokkaasti ja turvallisesti

Viemäri tukossa? Tee näin

  1. Kaavi ruoantähteet tarkasti kompostiin, äläkä huuhtele astioista kaikkea moskaa viemäriin. Tämä on myös ympäristölle ystävällinen tapa toimia.
  2. Purista tiskialtaaseen ruokalusikallinen laimentamatonta tiskiainetta.
  3. Kaada päälle pari litraa kiehuvaa vettä. Rasvaa liuottava pesuaine ja kuuma vesi poistavat karstan putkista kädenkäänteessä.
  4. Toista kerran viikossa.

Yksinkertaista, ympäristöystävällistä – ja kaikilta löytyvät nämä välineet!

Parasta on, että sama menetelmä pitää myös sokeritoukat poissa keittiöstäsi.

Jos kylpyhuoneessa vilisee viemäristä tulevia sokeritoukkia tai viemärikaivo tuoksahtaa, kannattaa ottaa vedenkeitin mukaan kylppäriä siivotessa ja tehdä sama käsittely.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viemäri tukossa? Putkimiehen yksinkertainen ja helppo neuvo lyö ällikältä

leskinen.kikkagmail.com

OLEN YMMÄRTÄNYT, ETTÄ NYKYAJAN MUOVISET PUTKET YMS. LIITTIMET TISKIALTAAN ALAPUOLELLA EIVÄT TYKKÄÄ KIEHUVASTA VEDESTÄ. KUN MIEHENI KAATAA ESIM. PERUNOIDEN KEITINVEDEN ALTAASEEN, HÄN LASKEE SAMAAN AIKAAN KYLMÄÄ VETTÄ SINNE.

Heikku

Minä teen samoin. Tällaisen vinkin sain aikoinaan työkseen keittiöitä asentavalta tuttavalta. Tiivisteet ym. eivät kestä kiehuvaa vettä.

Astra!

Se oli putkimiehen idea!! Putkitöitää riittää !!

Ihmettelijä

Kohdalla 1 pääsee jo pitkälle. Kun en ole päästänyt ruoantähteitä viemäriin, olen joutunut avaamaan sen Putkis-rakeilla yhden kerran 22 vuoden asumisaikana. Tämän jutun ohjeilla olisin keittänyt jo 1.100 kannullista vettä ja kaatanut 10 litraa pesuainetta viemäriin.

HJ

Kuulostaa pätevältä ohjeelta, jos tosiaan putket kestää kiehuvan veden. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkialla ei ole kompostoreita vaan vain biöjäte, ja että ruuantähteitä ei pidä laittaa puutarhakompostoriin…

10 v. kokemuksella.

Sokeritoukat liikkuvat putkiston ulkopuolella, lattialistojen raoissa, talon ulkopuolella ja asuvat maaperässä. Eivät tuhoudu kuin erikoisliikkeen tekemällä suihkutuksella 2 kertaa kuukauden välein.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.