Puutarha

Pensasruusut ovat kestäviä kasveja

Pensasruusut ovat talvenkestäviä pihan peruskasveja.

Alle puolimetrisistä yli metrin korkuisiksi kasvavat pensaat eivät kaipaa talvisuojaa, ja leikkaamistakin tarvitaan vain vähän.

Punakukkainen valamonruusu (Rosa ’Splendens’) on suosituimpia talvenkestäviä pensasruusuja. Sen kukinta alkaa kesä-heinäkuun taitteessa ja saattaa kestää kolmekin viikkoa.

Suviruusu (Rosa ’Poppius’) on kerrannais- ja vaaleanpunakukkainen talvenkestävä laji, joka kukkii kesä-heinäkuun vaihteessa.

Rotevakasvuinen puistoruusu ’Robusta’ on näistä ruusuista arin. Se talvehtii varmasti vain Etelä-Suomessa. Pienet paleltumiset eivät lajia kuitenkaan haittaa, sillä se kukkii saman vuoden versoilla. Punaisia kukkia avautuu keskikesältä myöhään syksyyn.

Ruusut voi istuttaa noin puolen metrin syvyyteen. Jos ruusut istuttaa ojanteeseen, kannattaa kuoppa reunustaa maisemointikankaalla, jotta monivuotiset rikkaruohot eivät pääse kasvamaan pensaan sisään.

Taimet voi istuttaa muutaman kymmenen sentin välein, jotta ne kasvavat nopeasti toisiinsa kiinni ja alustan kitkemistarve siemenrikkaruohoista vähenee.

Lue myös: Pensasruusut ovat helppohoitoisia koristekasveja

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pensasruusut ovat kestäviä kasveja

Kukkanen

tähän aikaan ”robusta-ruusuni kukkii tosi kauniisti.Leikkaan aina kukkineet kukat pois,uusia nuppuja ilmestyy lisää.Jos pakkasia ei tule saa nauttia kukista kauan.

ruusufani

Matkalla kellariin talveksi ruukuissaan ovat Rosa rugosa Alba, Moje Hammarberg ja Pappilan Neito.

puutarhatoimittaja

Täällä matkalla kellariin ovat runkoruusut. Edelleen siis matkalla, sillä Vantaalla odotellaan yhä kylmää säätä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.