Keittiön säilytys – 3 + 1 vinkkiä Dekon sisustustoimittajalta

Hyvät säilytysratkaisut auttavat pitämään keittiön siistinä ja toimivana arjen keskellä. Pienillä ja helpoilla parannuksilla pääsee jo pitkälle.

Keittiön säilytys on yksi kodin suurimmista säilykseen liittyvistä ongelmista. Varsinkin pienessä keittiössä säilytystila voi olla todella tiukilla, mutta sitä voi lisätä muutoinkin kuin remontoimalla koko keittiön.

Koko seinätilan hyödyntäminen erilaisilla avosäilyttimillä ja hyllyillä on nyt erityisen suosittua, ja se tuo samalla keittiöön rennon keski-eurooppalaisen fiiliksen.

Lue myös: Näin lukijamme sisustavat kodin sydämen – katso kuvat upeista keittiöstä

Keittiön säilytys: Täydelliset tangot

Lähiaikoina suuresti sisustuksessa rummutetut tangot toimivat keittiössäkin. Seinätankoihin voi ripustaa niin pannut, pyyhkeet, kapustat kuin kassitkin. Seinästä seinään ulottuva tanko tuo keittiöön virtaviivaista ilmettä, mutta yhtä lailla toimii kaksi tankoa allekkain. Kokeile hyödyntää myös kattoa! Katosta roikkuva tanko tai teline pannuille pitää kaiken käden ulottuvilla. Pannutelinettä myy mm. Ferm Living.

seinatanko, keittiön säilytys

Kuva: Ferm Living

Hyödynnä myös ikkuna

Ikkuna on ihana keittiössä, mutta viekö se harmillisesti seinäsäilytystilaa? Kevyellä avohyllyllä voi hyödyntää myös ikkunatilan. Hyllyn pitää olla ikkunan levynen ja hyllyjen väljyydestä kannattaa pitää huolta, jotta valo pääsee kulkemaan läpi. Liian ahtaasti pakatut hyllyt näyttävät muutenkin rumilta, sekä sisälle- että ulospäin. Jos ikkuna on korkealla, käytä kevyttä seinähyllyä, mutta varmista, että se on ikkunan levyinen, jotta vitriinimäinen fiilis toteutuu.

keittiön avohyllyt, keittiön säilytys

Kuva: Ikea

Kattoon asti

Kiinnitä koukkuja tai tankoja rohkeasti katonrajaan asti. Ylimmälle riville kannattaa säilöä harvemmin käytetyt ruoanlaittovälineet, alemmas jokapäiväiset tarvikkeet, kuten veitset. Kätevässä tarjoiluvaunussa voi säilyttää tavaraa, mutta hyödyntää myös apupöytänä ruokaillessa. Pienimmätkin nurkat kannattaa hyödyntää: kuvan keittiössä on laitettu avohylly keittökalusteiden ja seinän väliin, eikä tällainen keittiön säilytys näytä yhtään huonolta.

keittiön säilytys

Kuva: Ikea

Uusi aamiaiskaappi

Keittiöiden uusin villitys on aamiaiskaappi. Sen ideana on kätkeä kaikki pienkoneet johtoineen ja muu epämääräinen sälä ovien taakse, jolloin tasoille vapautuu enemmän työskentelytilaa. Lisäksi kaikki aamiaiseen liittyvä löytyy samasta paikasta eikä tarvitse poukkoilla eri kaappien välillä. Tämä vaatii toki enemmän suunnittelemista ja remonttia keittiöön, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen.

aamiaiskaappi, keittiön säilytys

Kuva: Kvänum

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keittiön säilytys – 3 + 1 vinkkiä Dekon sisustustoimittajalta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X