Sisustus Tilaajille

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Stefan Lindfors ei halua mahtua lokeroihin

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Stefan Lindforsin ura vaikuttaa kummallisten sattumusten sarjalta. Mitään hän ei kuitenkaan tee sattumanvaraisesti ja kaiken pitää tuntua hyvältä.

Uran alkuvaiheen käänteentekevä hetki on kuin elokuvasta. Kohtaamiseen liittyvät illallinen, eräs lamppu ja vieras, joka sattuu olemaan saksalainen valaisinguru Ingo Maurer. Juhlien emännän kotona oleva valaisin on nuoren muotoilijaopiskelija Stefan Lindforsin Taideteollisen korkeakoulun kurssilla suunnittelema prototyyppi – josta Maurer ei saa silmiään irti. Hän haluaa tavata suunnittelijan.

Seuraa keskustelu, jonka seurauksena Scaragoo-valaisin päätyy lopulta Maurerin tehtaan tuotantoon Müncheniin.

”Ennen tätä olin saanut kuulla, ettei lamppu edusta oikeanlaista suomidesignia”, Lindfors muistelee.

Kun Scaragoo esiteltiin Milanon huonekalumessuilla vuonna 1988, se teki luojastaan kansainvälisesti tunnetun.

”Silloin päätin, että aion jatkossakin uskoa omiin juttuihini. Vaikka tietysti jälkeenpäin valaisin oli täälläkin kaikkien mielestä hyvinkin suomidesignia.”

Lindfors ja Andy Warholin hovikuvaaja Billy Name Lindforsin suunnitteleman Hotel Gershwinin julkisivun edustalla. New York Times julisti veistosinstallaation uudeksi maamerkiksi Manhattanilla.
Lindfors ja Andy Warholin hovikuvaaja Billy Name Lindforsin suunnitteleman Hotel Gershwinin julkisivun edustalla. New York Times julisti veistosinstallaation uudeksi maamerkiksi Manhattanilla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.