Askartelu Tilaajille

"Äiti, tämä on paras asia, jonka olet ikinä tehnyt" – Anna-Gretan DIY-sohvapöytä hurmasi somekansan ja oman 6-vuotiaan pojan

Tuunaaminen ja DIY-projektit inspiroivat nyt Instagramissa. Anna-Greta Liedes valmisti uniikin sohvapöydän mummolan aarteesta. Nyt Anna-Greta jakaa pöytänsä tarinan ja ohjeet sohvapöydän nikkaroimiseen.

Pahka on jo muutaman vuoden ollut nouseva trendimateriaali, kun kotimaisten luonnonmateriaalien ja käsityön arvostus on kasvanut. Koteihin ilmestyy vaivihkaa pieniä pahkakulhoja tai sivupöytiä, joita voi haalia kirppareilta edullisesti. Valtavirran suosioon pahka ei ole kuitenkaan yltänyt, ja moni liittää pahkan edelleen vanhemman ikäluokan materiaaliksi.

Vaate- ja tekstiilialan ammattilainen Anna-Greta Liedes (@annagretali) uskoo pahkan uuteen tulemiseen. Kellertävä ja kiiltäväksi lakattu pahka ei ehkä istu skandinaaviseen sisustukseen, mutta Anna-Greta osoittaa, että pahka voi myös olla kaunis ja hillitty. Anna-Greta valmisti mummolasta löytyneestä pahkalevystä upean sohvapöydän.

Nyt Anna-Greta kertoo pahkapöytänsä syntytarinan ja neuvoo pöydän valmistukseen:

”Olin pitkään kaivannut asuntooni sohvapöytää. Periaatteeni sisustuksessa on, että en tyydy mihinkään ihan kivaan, vaan huonekalun täytyy olla loppuelämän sijoitus. Sopivaa pöytää ei kuitenkaan osunut kohdalle, joten päätin tehdä sellaisen itse.

Kysyin isältäni, että eikö mummolassa Lapissa ole isoisän keräämiä vanhoja pahkoja. Ja kyllähän niitä oli – koko aitan täydeltä. Pappani oli metsuri, ja hän toi aina mummolle metsästä pahkoja, joista mummo vuoli kulhoja. Nyt pahkat lojuvat aitassa tyhjän panttina.

Lue myös: Tällaista DIY-pöytää himoitaan juuri nyt – salaisuus piilee eräässä rautakaupan tuotteessa

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.