Sisustus

Vihdoin väriä! Tällainen sohva on nyt kaikkein trendikkäin – katso tärpit myös kangasvalintaan

Jo vuosikymmenten ajan suomalaisten olohuoneita sisustanut Jani Kuusilinna kalusteliike Kuusilinnasta kertoo, millaiset trendit pätevät sohvien maailmassa juuri nyt.

1. Muotokieli on siron muhkeaa

Tällä hetkellä ei ole vallalla mitään yksiselitteistä muotokielen tyyliä. Elämme kalustuksen monimuotoisuuden aikaa, jokainen voi valita itselleen ja kohteeseen sopivimman mallin.

Käytännössä se tarkoittaa sitä että pitkään pinnalla olleiden skandinaavisten sirojen mallien rinnalle on tullut muhkeampia ja pyöreämpiä muotoja. Juuri nyt sirot ja muhkeat muodot ovat yhtä ajankohtaisia, eli “siron muhkeat” mallit yhdistävät molemmat tyylit – ja kiinnostavat eniten.

Yksi erikkäin trendikäs sohvamalli on matala, jalaton, muhkeaja erittäin upottava moduulisohva. Sellainen, joltaei haluaisi nousta lainkaan. Näitä niin kutsuttujaloft-sohvia on vilahdellut runsaasti muun muassa tämän kesän asuntomessuilla sekä Habitaressa.

Lue myös: Tämä vinkki on helppo muistaa: hanki niin suuri matto kuin olohuoneeseen mahtuu

Muuton Connect Soft -modulaarisohvan paloista voit rakentaa juuri omaan olohuoneeseen sopivan uniikin kokonaisuuden, joka kasvaa, kutistuu taijakautuu mukautuen elämäsi käänteisiin.
Muuton Connect Soft -modulaarisohvan paloista voit rakentaa juuri omaan olohuoneeseen sopivan uniikin kokonaisuuden, joka kasvaa, kutistuu taijakautuu mukautuen elämäsi käänteisiin. © Muuto

2. Sininen sohva, kiitos!

Sävyjen suhteen valinnat ovat rohkeampia. Värikkäitä sohvia hankitaan selvästi enemmän nyt kuin muutama vuosi sitten. Eikä kyse ole yksittäisistä väreistä, vaan koko värikartta kiinnostaa. Toki beiget ja harmaatkin ovat edelleen suosittuja.

Sohvaan uskaltaa rohkeammin valita lempisävyn, jos verhoilu on irrotettava. Tällöin koko sohvaa ei tarvitse uusia, jos sähäkkä sävy ei tunnu mieluisalta enää vuosien kuluttua. Jos irtopäälisestä tulee mieleen lähinnä perunasäkkiä muistuttava huppu, kannattaa valikoima tarkastaa uusin silmin. Markkinoille on tullut valtavasti tyylikkäitä vaihtoehtoja, joista valita.

Mitä värikkäämpi, sen trendikkäämpi. Sähäkkä sininen tai vihreä sohva kiinnittää katseen välittömästi.
Mitä värikkäämpi, sen trendikkäämpi. Sähäkkä sininen tai vihreä sohva kiinnittää katseen välittömästi. © Hay

3. Pehmeys on pop

Iso muutos on tapahtunut kangasvalinnoissa. Vielä muutama vuosi sitten moni suosi tiheään kudottua kovaa kangasta, mutta nyt pehmeäpintaiset kiinnostavat enemmän. Niistä huokuu kodikkuus ja lämpö, ja ne kutsuvat koskettamaan.

Buklee-kankaat kiinnostavat nyt sohvissa. Sen tunnistaa elävästä pinnasta, jossa on silmuja tai nyppyjä.
Buklee-kankaat kiinnostavat nyt sohvissa. Sen tunnistaa elävästä pinnasta, jossa on silmuja tai nyppyjä. © &Tradition

4. Pellava antaa anteeksi

Pellava on yksi suosituimmista luonnonmateriaaleista. Eikä ihme. Pellavan yksi parhaimmista ominaisuuksista on, että sen valmiiksi kulutetun näköinen pinta antaa hieman anteeksi vauhdikastakin elämää. Suosi kivipestyä pellavaa, sillä se näyttää valmiiksi kulutetulta, eli kankaassa ei näy pienet muutokset ja tuhrut. Sataprosenttinen pellava myös kestää kovat kyydit pesukoneessa, ja oikeastaan vain paranee käytössä.

Lue myös: Pellavan pesu: 5 vinkkiä pellavatekstiilien pesuun, hoitoon ja säilytykseen

Ruotsalaisen Melimelin sohvat ovat löhösohvien aatelia.
Ruotsalaisen Melimelin sohvat ovat löhösohvien aatelia. © Melimeli

Juttu on julkaistu Dekossa 10/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihdoin väriä! Tällainen sohva on nyt kaikkein trendikkäin – katso tärpit myös kangasvalintaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.