5 aineksen makkara-parsavuoka – Serkon Suudelma kohtaa parsan ja sitruunaverbenan

Helppo arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa! © Tiina Rantanen

Kevät on aikaa, jolloin elintarviketeollisuus  ja -tuottajat esittelevät mediavaikuttajille tulevan kesäsesongin uutuuksiaan. Pysyäkseni ns. uutuuspulssilla, olen käynyt viime viikkojen aikana monissa tiedotustilaisuuksissa ja erilaisissa ruoka-aiheisissa tapahtumissa. Uutuustuotenäytteitä on kertynyt jääkaappiini Blondikeittiössä testattavaksi. Niinpä ihan tavallisena tiistaina syntyi kokkisota-metodilla todella helppo ja maistuva lounasherkku!

© HooKoo

Ensin kaivoin jääkaapistani HK Maakarit Chef ´s Special -tuoteperheen uutuuden eli Serkon Suudelman. Se on tulossa kauppoihin tosin vasta toukokuussa. Farangista ja Gajinista tutun keittiömestari Serko Rantasen käsialaa oleva Serkon Suudelma on artesaanimakkara, joka sisältää 50 % viljapossua ja 50 % suomalaista broileria. Mausteina on käytetty kaffirlimettiä, chiliä ja kookosmaitoa. Tämä makkara kolahti  Aasia-twisteineen Blondin makupaletilla. Maut ovat puhtaita ja tunnistettavia.

Huhtikuun alussa olin Espan Kokkikoulussa Bloggaajien illassa, jossa pääsin tutustumaan lieden ääressä Kotipellon puutarhan kasvattamaan Mimis-tuotemerkin sitruunaverbenaan. Kirjoitinkin yrtistä ja sen käytöstä heti lämpimiltään. Linkin postaukseen löydät täältä.

Sitruunaverbena maistuu voimakkaasti sitruunalta. Sitä tuottaa mm. Kotipellon puutarha – Mimis.  © Tiina Rantanen

Kolmanneksi kaivoin vihanneslokerosta puntin vihreää parsaa, joka on parhaillaan sesongissa. Parsan kaveriksi valitsin kirsikkatomaatteja, joita minulla on nykyisin aina kulhollinen pöydällä huoneenlämmössä, sillä popsin niitä televisiota katsellessani mässyn asemesta.

Vihreää parsaa ja minttua

Vihreä parsa on sesongissa. © Tiina Rantanen 

Ja mausteeksi valitsin Santa Marian Teriyaki-kastikkeen, jota kaapistani löytyi luomuna. Makea soijakastike sopii marinadeihin tai lihan, kalan ja vihannesten glaseeraukseen. Luomutuote sisältää 30% vähemmän sokeria Originaliin verrattuna.

Varsinainen ohje on hyvin helppo yhden astian ruoka: ainekset sekoitetaan keskenään uunivuoassa ja ruokaa kypsennetään 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Se on siinä! Paljon helpommaksi ei ruoanlaitto voi mennä!

Tästä ei ruoanvalmistus helpommaksi muutu! Pane vain ainekset vuokaan ja kypsennä uunissa! © Tiina Rantanen

5 aineksen makkara-parsavuoka

3-4 annosta

laktoositon

300 g aasialaisittain maustettua makkaraa ( esim. HK Maakarit Serkon Suudelma)

1 puntti (450 g) vihreää parsaa

1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja

kourallinen sitruunaverbenaa (tai sitruunamelissaa/thaibasilikaa/minttua)

3/4 dl teriyaki-kastiketta

(1/2 (luomu)sitruuna viipaloituna)

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi makkara.
  2. Leikkaa parsoista pois puumainen kanta. Voit kuoria parsat halutessasi, mutta vihreälle parsalle se ei ole välttämätöntä. (Viipaloi hyvin pesty sitruuna. Käytä ruoassa sitruunaa, mikäli sinulla ei ole sitruunaverbenaa!)
  3. Pane kaikki ainekset uunivuokaan ja kaada päälle teriyaki-kastike. Sekoita aineksia niin, että kastike maustaa kaikki ainekset.
  4. Kypsennä makkara-parsavuokaa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes makkara saa väriä ja parsa on kypsää.
  5. Ripottele ruoan pinnalle vielä tuoretta sitruunaverbenaa. Tarjoa heti!

5 aineksen helpossa arkiruoassa Serkon Suudelma kohtaa parsan ja sitruunaverbenan! © Tiina Rantanen

Uutuustuote ja arkiruokaterveisin

Blonditiina

 

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: 5 aineksen makkara-parsavuoka – Serkon Suudelma kohtaa parsan ja sitruunaverbenan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X