Nakkipiilot maistuvat juustolta
Kaupallinen yhteistyö Appenzeller
Juustoiset nakkipiilot ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja maistuvat kaikille. Varsinkin perheen pienimmät ovat usein tämän retroruoan ystäviä.
Amerikassa pigs in a blanket -nimellä tunnettu sormiruoka soveltuu mainiosti niin lastenjuhliin kuin esimerkiksi aikuisten saunaillan pikkupalaksi oluen kanssa. Ja mikä parasta, piilot valmistuvat alle puolessa tunnissa!
Amerikassa pigs in a blanket tai franks in blanks -nimellä tunnettu ruoka on sukua hot dogille. Jos nakkien peittona käytetään pannukakkutaikinaa ja ruoka kypsenetään friteeraamalla, silloin ruoka on corn dogin hybridi.
Himahellan nakkipiilo maistuu voimakkaalta sveitsiläiseltä Appenzeller -juustolta, joka antaa tälle sormiruoalle erityisen hyvän maun. Juuston intensiivisen maun salaisuus piilee yrttiliemessä, jolla juustoa harjataan päivittäin kypsytyksen ajan.
Sveitsiläiset nakkipiilot
6 kpl
Valmistusaika: alle puoli tuntia
1 purkki valmista croisant-taikinaa (6 croisanttia)
1 rkl (dijonin) sinappia
6-12 nakkia
210 g Appenzeller Classic -juustoa
Koristeeksi
6 puista grillivarrasta
juustoraastetta
mustia seesaminsiemeniä
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Avaa croisant-tölkki ja rullaa taikina levyksi leivinpöydälle. Irrota taikinakolmiot toisistaan ja levitä jokaiselle kolmiolle sinappia.
- Raasta juusto. Leikkaa nakkien päihin halutessasi ristiviillot.
- Laita kullekin taikinapalalle reilusti juustoraastetta sekä nakki tai kaksi. Rullaa taikina sarveksi nakin ympärille ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille saumakohta alaspäin. Pane jokaiseen kääröön puinen grillivarras työntämällä se nakin läpi.
- Ripottele nakkipiilojen päälle loput juustoraasteesta ja seesaminsiemeniä.
- Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes nakkipiilojen pinta on kauniin kullanruskea.
- Tarjoa sveitsiläiset nakkipiilot vastapaistettuina sinapin, ketsupin ja majoneesikastikkeen kanssa.
Juomavinkki
Nakkipiilon kaverina maistuu olut tai haudutettu tee.
Lue myös
Quesadillas – juustoinen katuruoka Meksikosta
Pikkuruokaterveisin
Blonditiina
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nakkipiilot maistuvat juustolta