MAINOS |
MAINOS |  Himahella

Nakkipiilot maistuvat juustolta

 

 

Kaupallinen yhteistyö Appenzeller

Sveitsiläiset nakkipiilot saavat makunsa herkullisesta Appenzeller-juustosta. © Tiina Rantanen

Juustoiset nakkipiilot ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja maistuvat kaikille. Varsinkin perheen pienimmät ovat usein tämän retroruoan ystäviä.

Amerikassa pigs in a blanket -nimellä tunnettu sormiruoka soveltuu mainiosti niin lastenjuhliin kuin esimerkiksi aikuisten saunaillan pikkupalaksi oluen kanssa. Ja mikä parasta, piilot valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Amerikassa pigs in a blanket tai franks in blanks -nimellä tunnettu ruoka on sukua hot dogille. Jos nakkien peittona käytetään pannukakkutaikinaa ja ruoka kypsenetään friteeraamalla, silloin ruoka on corn dogin hybridi.

Himahellan nakkipiilo maistuu voimakkaalta sveitsiläiseltä Appenzeller -juustolta, joka antaa tälle sormiruoalle erityisen hyvän maun. Juuston intensiivisen maun salaisuus piilee yrttiliemessä, jolla juustoa harjataan päivittäin kypsytyksen ajan.

Sveitsiläinen nakkipiilo sopii saunaillan pikkupurtavaksi. Sen kaverina maistuu olut. © Tiina Rantanen

 

Sveitsiläiset nakkipiilot

6 kpl

Valmistusaika: alle puoli tuntia

1 purkki valmista croisant-taikinaa (6 croisanttia)

1 rkl (dijonin) sinappia

6-12 nakkia

210 g Appenzeller Classic -juustoa

Koristeeksi

6 puista grillivarrasta

juustoraastetta

mustia seesaminsiemeniä

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Avaa croisant-tölkki ja rullaa taikina levyksi leivinpöydälle. Irrota taikinakolmiot toisistaan ja levitä jokaiselle kolmiolle sinappia.
  3. Raasta juusto. Leikkaa nakkien päihin halutessasi ristiviillot.
  4. Laita kullekin taikinapalalle reilusti juustoraastetta sekä nakki tai kaksi. Rullaa taikina sarveksi nakin ympärille ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille saumakohta alaspäin. Pane jokaiseen kääröön puinen grillivarras työntämällä se nakin läpi.
  5. Ripottele nakkipiilojen päälle loput juustoraasteesta ja seesaminsiemeniä.
  6. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes nakkipiilojen pinta on kauniin kullanruskea.
  7. Tarjoa sveitsiläiset nakkipiilot vastapaistettuina sinapin, ketsupin ja majoneesikastikkeen kanssa.

Juomavinkki

Nakkipiilon kaverina maistuu olut tai haudutettu tee.

Lue myös

© Tiina Rantanen

Quesadillas – juustoinen katuruoka Meksikosta

 

Pikkuruokaterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nakkipiilot maistuvat juustolta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *