Himahella

Amandis ja viikonloppu Naantalissa eli Suomen St. Tropezissa

Annika Virtanen on Amandiksen omistaja ja sen kupliva sielu. © Tiina Rantanen

Amandis ja Suomen Saint Tropez eli Naantali tarjosivat upeat puitteet naistenviikon aloittavalle viikonlopulle. Helle helli välimerellisissä lukemissa ja pieni kaupunki tarjosi vierailijalle kaikin tavoin parastaan.

Villa Amandis sijaitsee aivan meren rannalla Nunnakadulla, Naantalin venesatamassa. Vieressä on Naantalin tunnetuin maamerkki eli keskiaikainen luostarikirkko ja kauniisti hoidettu kirkkopuisto. Nunnalahden uimarannallekin Amandiksesta on matkaa vain 300 metriä. Ja lapsiperheitä saattaa kiinnostaa, että Amandis on Muumimaailman lähin hotelli; Kailon sillalle on vain 100 metriä. Terassilla aamiaista nauttiessa saattoi hymyillen katsella, kun pienet ihmistaimet vaelsivat vanhempiensa kanssa intoa puhkuen Muumimaailmaa kohti.

Naantalin kirkko ja rannassa sijaitseva Amandis ovat kivenheiton päässä toisistaan. © Tiina Rantanen

Amandis on kolmen polven naisyritys

”Ajatus omasta kahvilasta oli pitkään Sirpa-äitini haave. Äitini on kotitalousopettaja ja tehnyt monenlaista koulutustaan liippaavaa työtä mm. Maa- ja kotitalousnaisissa. Mutta kun sopiva paikka löytyi Naantalista vuonna 2003 hän tunsi, että oli aika päästää luovuus valloilleen ja antaa periksi kauneuden kaipuulle. Äitini oli suunnitellut nimeävänsä yrityksen rakkaan isoäitinsä Amandan mukaan. Amanda-nimi oli kuitenkin jo käytössä, ja näin nimi saikin muodon Amandis”, kertoo Annika Virtanen, paikan nykyinen omistaja ja sielu.

Amandis -perheyrityksen omistaja Annika Virtanen sai vieraat tuntemaan itsensä kuningattariksi ja kuninkaiksi. © Tiina Rantanen

” Amandiksessa paiskitaan hommia kolmen sukupolven naisen voimin. Tyttäreni Helmi ja Ruusu myyvät jäätelöä, ja äitini auttaa juhlapalvelun somistuksessa. Kolme hotellihuoneistamme on nimetty heidän mukaansa”, Virtanen kertoo.

”Kesäisin Amandis työllistää reippaan joukon naantalilaisia nuoria. He ovat minun aarteitani, oikeita supertyöntekijöitä!” Virtanen hehkuttaa nuoria, jotka hän on kouluttanut ja jotka palaavat Amandikseen kesätöihin vuosi toisensa jälkeen.

Amandiksessa ei varsinaisesti ole aamiaista, mutta herkullinen brunssi hotellissa yöpyville syntyy juhlapalvelun ”hävikkituotteista”. © Tiina Rantanen

Hotelli-ravintola-kahvila Amandis on tyylillä toteutettu yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kahvi tarjotaan Iittalan Taika-kupeista tai vaihtoehtoisesti se on voitu kattaa terassille vanhoihin Kerttu-mummon Myrna-kuppeihin, kuten kesäkuisella Smaku-reissullamme oli tehty.

”Kun katselet ympärillesi, voit myös huomata Kyllikki-tädin peilin ja tuon Toivo-pappan keinutuolin” , Virtanen pulppuaa ihania tarinoita yrityksestään.

”Kaikki tilamme ja terassimme on uudistettu kesäksi 2019. Pienessä hotellissamme on kuusi eri teemoin sisustettua huonetta. Yksi huoneistamme on nimeltään Jukka, ja sen sisustuksesta vastasi muotitaiteilija Jukka Rintala”, kertoo Virtanen.

Jukka-huone on muotitaiteilija Jukka Rintalan käsialaa. © Tiina Rantanen

Jukka Rintalan kanssa on tehty muutenkin yhteistyötä, sillä Unikeonpäivänä 26.heinäkuuta 2019 Amandiksessa järjestetään klo 15 alkaen Fashion Café Kuohuviinibrunssi ja muotinäytös. Liput brunssille maksavat 25 euroa ja samalla voi tutustua Jukka Rintala -huoneeseen, jossa mekin vietimme Naantali-yömme.

Jukka Rintalan Garden party -näyttely on avoinna 4.elokuuta 2019 asti. © Tiina Rantanen

Jukka Rintalan upeita iltapukuja esittelevä Garden party -näyttely puolestaan on avoinna Vanhalla Raatihuoneella, osoitteessa Mannerheiminkatu 14, aina 4. elokuuta 2019 asti. Kannattaa käydä ihastelemassa Rintalan iltapukuja, jotka on voinut bongata esimerkiksi Linnanjuhlista.

Amandiksen maailman parhaat vohvelit

 Vierailin ensimmäisen kerran Amandiksessa Smaku-ruokatapahtumaan liittyvällä lehdistömatkalla Naantalin musiikkiviikkojen aikaan kesäkuussa. Ihastuin Amandiksessa erityisesti sen henkeen ja lämpimään palveluun, mutta vohveliravintolana tunnettu paikka voitti Naantalin Smaku-tapahtuman yleisöäänestyksen parhaan Smaku-annoksen tittelin suolaisella vohveleillaan. Ei niitä turhaan markkinoida ”maailman parhaina vohveleina” ja resepti onkin vuosien tuotekehityksen tulos. Nykyversio muuten on gluteeniton, mutta sitä ei edes vannoutunut sekaani maista! Rehellisesti sanoen, vierailulla maistamani ”perusvohvelit” olivat enemmän ruokatoimittajan makuun, sillä ne olivat ruokaa, jota ymmärrän! Ei hienostelua, mutta hyviä, puhtaita ja laadukkaita makuja! Silmänruokaa unohtamatta!

Lue myös: Smaku Tour -ruokatapahtuma saapui Naantaliin

Amandiksen vadelmavohvelissa maistuivat sesongissa olevat marjat. © Tiina Rantanen

”Meillä käytetetään vohveleihin luomumunia ja kerma on aitoa kuohukermaa. Raaka-aineiden laadusta ei tingitä piirun vertaa. ”

”Mottomme – Jokainen asiakas on vieraamme – kuvastaa tapaamme toimia ihmisläheisesti, jokaista asiakastamme kunnioittaen. Vieraan tulee kokea, että hän on sydämellisesti tervetullut vieraaksemme”, Viratanen summaa kahvihetkemme ja Naantali-kierroksemme päätteeksi. Tämä lupas lunastettiin meidän kohdallamme enemmän kuin 100 prosenttisesti, sillä Annika uhrasi puolet vapaapäivästään esitelläkseen meille kotikaupunkiaan Naantalia.

 

Suolainen vuohenjuustovohveli oli viedä kielen mennessään. © Minna McGill

Naantaliterveisin

Blonditiina

Amandis

Nunnakatu 6 p. 02 430 8774 www.amandis.fi

PS.Vietimme yön Villa Amandiksessa Annika Virtaselta Smaku-lehdistömatkalla saamallamme yhden yön majoituksen sisältävällä lahjakortilla!

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Amandis ja viikonloppu Naantalissa eli Suomen St. Tropezissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *