Tässä Himahellan broiskuohjeessa yhdistyy helppous, herkullisuus ja jopa
edullisuus. No, viski ei ole maailman halvin mauste, mutta ruoka vaatii sen
maistuakseen oikealle. Broilerin koipia taas saa hyvinkin edullisesti aika
ajoin.

Jos baarikaapista löytyy jotakin muuta viskiä kuin maissista valmistettua bourbonia, nou hätä. Käytä sitä mitä on. Bourbon on vain vähemmän savuista kuin vaikkapa skottilainen veljensä.

Blondi oli kännistä kanaa duunatessaan itsekin  iloisella tuulella!

Minun keittiööni ohje on rantautunut kasvitieteen professori Jouko Rikkiseltä, jota haastattelin
vuosia sitten. Ruokaan intohimoisesti suhtautuva professori oli tuonut ohjeen
mukanaan Yhdysvalloista.

Viski on olennaisin osa tätä ruokaohjetta. Sitä ei korvata.

Viskimarinoitu broileri
eli känninen kana
6       broilerin koipi-reisipalaa tai 6
rintaleikettä
2
dl   bourbonviskiä
1
dl   fariinisokeria
1
dl   ketsuppia
2
rkl  worcestershire-kastiketta
½
dl  punaviinietikkaa
3-6    valkosipulinkynttä
ripau mustapippuria
1
tl    suolaa
Tee
marinadikastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Jätä
broilerinpalat lepäämään runsaaseen marinadiin, anna niiden maustua viileässä
seuraavaan päivään.
Kypsennä
broileripaloja marinadissaan 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tsekkaa Himahellan video Kännisen kanan valmistuksesta alta.

Viskimarinoitu broileri eli drunken chicken maistuu paremmalta kuin näyttää!