edullisuus. No, viski ei ole maailman halvin mauste, mutta ruoka vaatii sen
maistuakseen oikealle. Broilerin koipia taas saa hyvinkin edullisesti aika
ajoin.
Jos baarikaapista löytyy jotakin muuta viskiä kuin maissista valmistettua bourbonia, nou hätä. Käytä sitä mitä on. Bourbon on vain vähemmän savuista kuin vaikkapa skottilainen veljensä.
Minun keittiööni ohje on rantautunut kasvitieteen professori Jouko Rikkiseltä, jota haastattelin
vuosia sitten. Ruokaan intohimoisesti suhtautuva professori oli tuonut ohjeen
mukanaan Yhdysvalloista.
eli känninen kana
rintaleikettä
dl bourbonviskiä
dl fariinisokeria
dl ketsuppia
rkl worcestershire-kastiketta
dl punaviinietikkaa
tl suolaa
marinadikastike. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
broilerinpalat lepäämään runsaaseen marinadiin, anna niiden maustua viileässä
seuraavaan päivään.
broileripaloja marinadissaan 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tsekkaa Himahellan video Kännisen kanan valmistuksesta alta.
Kommentit
Kommentoi juttua: Blondi & känninen kana