Himahella

Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä

 

Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Se valmistetaan naudan sisäpaistista, mutta oman arominsa pata saa, jos lihana käytetään riistaa. Blondin keittiössä pataa hauduteltiin saksanhirvestä. Appelsiininkuori antaa padalle todella hienostunen aromin.

 

Appelsiininkuori antaa padalle hienostuneen aromin.

 

Burgundinpata 

6 annosta
1 kg saksanhirvipaistikuutioita tai kuutioitua naudan sisäpaistia
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g ) amerikanpekonia
1 porkkana
50 g juuriselleriä
10 pikkusipulia
1 solo -valkosipulinkynsi
voita
4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin kuori (Pese hyvin!)
100 g herkkusieniä
LISÄKSI
persiljasilppua
Kääntele lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää voita tarvittaessa.
Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, kuoritut pikkusipulit, hienonnettu valkosipuli, tomaattipyree, lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai 175 -asteisessa uunissa, kunnes liha on täysin mureaa. Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1 1/2 -2 tunnissa lihakuutioiden koosta riippuen.
Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.