Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä

Burgundinpata on
ranskalainen klassikkoruoka. Se valmistetaan naudan sisäpaistista, mutta oman
arominsa pata saa, jos lihana käytetään riistaa. Blondin keittiössä pataa hauduteltiin saksanhirvestä.
Appelsiininkuori antaa padalle todella hienostunen aromin.

Appelsiininkuori antaa padalle hienostuneen aromin. 


Burgundinpata saksanhirvestä

6 annosta
1 kg saksanhirvipaistikuutioita
tai kuutioitua naudan sisäpaistia
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g )
amerikanpekonia
1 porkkana
50 g juuriselleriä
10 pikkusipulia
1 solo -valkosipulin
kynsi
voita
4 dl vahvaa
lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
2-3 rkl
tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua
timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin kuori (Pese hyvin!)
100 g herkkusieniä
LISÄKSI
persiljasilppua
Kääntele
lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää
voita tarvittaessa.
Lisää joukkoon
hienoksi silputut juurekset, kuoritut pikkusipulit, hienonnettu valkosipuli,
tomaattipyree, lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta pataa
kannen alla joko liedellä tai 175 -asteisessa uunissa, kunnes liha on täysin
mureaa. Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1 1/2 -2 tunnissa lihakuutioiden
koosta riippuen.
Poista
appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet.
Tarjoa keitetyn
riisin kanssa.

Instagram

  • Time to say goodbye to the sunny summer? Summer 2018 was long and hot. Loved it! #summer2018
  • Well done boys! Päivässä ykköseksi! Onnea! #mitämämalagas #gasellit #proudmama
  • Classicfood from Provence: Ratatouille #himahella #comingsoon #classicfood #vegeterian #yammy😋
  • Ei lisättävää! #duunissa #äidinreseptit #sesongissa
  • A sunny gift from the couple next door! #sunflower🌻 #summer #august
  • Blondikeitiön cordon bleu eli sveitsinleike pienellä twistillä. #classicfood #blonditestaa #swisscheese #herrasnellman #cordonbleu
  • Syksy ja sipulikeitto, itkettävän hyvää! #soupalaoignon #legruyereaop #swsscheese #winterfooodandheatwave #classicfood

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.