Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä

 

Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Se valmistetaan naudan sisäpaistista, mutta oman
arominsa pata saa, jos lihana käytetään riistaa. Blondin keittiössä pataa hauduteltiin saksanhirvestä.
Appelsiininkuori antaa padalle todella hienostunen aromin.

 

Appelsiininkuori antaa padalle hienostuneen aromin.

 

Burgundinpata 

6 annosta
1 kg saksanhirvipaistikuutioita tai kuutioitua naudan sisäpaistia
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g )
amerikanpekonia
1 porkkana
50 g juuriselleriä
10 pikkusipulia
1 solo -valkosipulinkynsi
voita
4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin kuori (Pese hyvin!)
100 g herkkusieniä
LISÄKSI
persiljasilppua
Kääntele lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää
voita tarvittaessa.
Lisää joukkoon
hienoksi silputut juurekset, kuoritut pikkusipulit, hienonnettu valkosipuli,
tomaattipyree, lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta pataa
kannen alla joko liedellä tai 175 -asteisessa uunissa, kunnes liha on täysin
mureaa. Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1 1/2 -2 tunnissa lihakuutioiden
koosta riippuen.
Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X