Himahella

Blondi testasi: Dukkah

Dukkah on alunperin egyptiläinen mausteseos, jossa on erilaisia pähkinöitä, siemeniä, mausteita ja yrttejäkin. Reseptien kirjo on valtava, joten alkuperäisellä ohjeella ei kannata nokitella.
Törmasin dukkahin ensimmäisen kerran Australiassa kymmenisen vuotta sitten. Silloin aussiravintoloissa oli hyvin trendikästä tuoda pöytään dukkahia, oliiviöljyä, balsamicoa ja flat bread -leipää ruokaa odotellessa. Dukkah-mausteseosta voi myös sirotella salaatteihin tai keittoihin ja sillä voi myös paneroida lihaa, kalaa tai kasviksia ennen paistoa.
Dukkah
Annoksia: 10
Valmistusaika: 15 minuuttia
1 1/2 dl hasselpähkinöitä
1 dl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl juustokuminaa
1 1/2 dl seesaminsiemeniä
1 tl mustapippuria
2 tl sormisuolaa (esim. Maldon)
Paahda pähkinät ja mantelit, korianterinsiemenet ja kumina paistinpannulla.
Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.
Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi ja yhdistä rouheeseen. Mausta dukkah suolalla ja pippurilla.
Tarjoa grillatun leivän ja oliiviöljy-balsamicoseoksen kanssa. Dukkahia voi myös ripotella salaattien mausteeksi, kokeile grillatun vuohenjuustosalaatin kanssa.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondi testasi: Dukkah

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *