Himahella

Blonditiina testasi: Lämmin, talvinen kanasalaatti

Tammikuun viimeisellä viikolla eli viikkolla 4 vietetään jo perinteisesti sipuliviikkoa.  Myös sitrukset ja  avokadot ovat nekin sesongissa. Kun vielä jääkaapistani löytyi broilerin ohutleikkeitä, jotka olin marinoinut japanilaisella teriyakikastikkeella, syntyi olemassa olevista aineksista talvinen, lämmin salaatti. Tässä sesonkisalaatissa kaikki maut svengasivat nätisti keskenään. Oli niin kirpeyttä kuin pehmeää hedelmäisyyttä hyvässä balanssissa. Nopea lounas- tai päivällisruoka vaikka arjen alettua.

Lämmin salaatti maistuu talvellakin.

Lämmin talvinen kanasalaatti

neljälle

400 g broilerin ohuenohuita fileepihvejä
2-3 appelsiinia
2  syöntikypsää avokadoa
1 punasipuli
kourallinen rucolaa tai salaattisekoitusta
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
hyvää oliiviöljyä
hyvää balsamicoa
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria
Kuori ja viipaloi appelsiini, leikkaa kuorittu punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.  Halkaise avokadot,  poista kivet ja viipaloi kuoritut hedelmät.
Asettele kaikki salaattiainekset kauniisti laakealle lautaselle.
Paista broilerin rintafileepihvit nopeasti öljyssä pannulle, mausta makusi mukaan. Nosta kuumana salaatin päälle. Pirskottelesalaatille hyvää oliviiöljyä ja balsamicoa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä, sormisuolaa ja muutama kierros mustapippuria. Nauti heti.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blonditiina testasi: Lämmin, talvinen kanasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.