Blondi testasi: Maailman helpoin suklaafudge
Loppiaisena innostuin surffailemaan fudgeohjeita. Näin monia erilaisia, mutta ne tuntuivat jotenkin hankalilta tai niissä oli kilometrin mittainen lista aineksia. Niinpä päätin kokeilla jenkkisaitilta löytämääni pikafudgea, jossa oli vain neljä ainesosaa ja sitä mainostettiin maailman helpoimmaksi tavaksi tehdä fudgea. Mutta homma ei todellakaan mennyt Blondin keittiössä kuin Stömsössä!
Pikafudgesta ei tullut fudgea, mutta hyviä nameja tai petit fourseja kuitenkin! |
Kaikki meni siihen asti annettujen nuottien mukaan, mutta valmis massa ei suostunut jähmettymään kuutioiksi leikattavaksi levyksi edes 25 asteen pakkasessa. Tekemäni tahna muistutti lähinnä nutellaa, joten olisi sen voinut syödä ihan sellaisenaan vaikka keksien päällä. Hyvän makuistahan tahna oli.
Inhoan kalliiden raaka-aineiden heittämistä hukkaan, joten ryhdyin aineksien pelastusoperaatioon. Niinpä tein massasta palleroita, jotka pyöräytin murskatuissa jolupiparin jämissä. Tulihan siitä sitten ihan syötävä, jopa tarjoilukelpoinen herkku, vaikka ohje onkin jotain ihan muuta kuin alkupräinen! Pitäisiköhän näitä sitten kutsua petit fourseiksi, sillä pienenä makeana palana niitä voi kahvin kanssa tarjoilla.
Mutta tulipa taas todistettua miten tärkeää on, että annetut ruokaohjeet toimivat. Ne on pakko kokeilla ennen julkaisemista.
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blondi testasi: Maailman helpoin suklaafudge