Boquerones eli silakoita espanjalaiseen tapaan


4-6 annosta
500 g silakkafileitä
KYPSYTYSLIEMI
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1rkl suolaa
1rkl sokeria
MAUSTEKASTIKE
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sitruunamehua
1tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tuore punainen chili
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
1,5 rkl kaprismarjoja
Nylje silakkafileet. Tämä ei välttämätöntä, mutta lopputulos on enemmän espanjalaisen oloinen, jos poistat kaloista nahat.
Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja lado fileet liemeen. Anna kalojen kypsyä liemessä vähintään 4 tuntia, miellään yön yli.
Kaada fileet lävikköön ja valuta kalat hyvin.
Sekoita maustekastikkeen ainekset ja lado kalat puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada maustekastike päälle ja sulje. Anna maustua vähintään pari tuntia. Nauti kalat sellaisinaan, perunoiden tai hyvän leivän kera.

Kommentit

Kommentoi juttua: Boquerones eli silakoita espanjalaiseen tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Kesäkuun alussa Stadista saa äyriäistarjotinta kun Bassi Helsinki avautuu! #seafoodrestaurant #bassihelsinki #openingsoon2019
  • Vappu mielessä? Sveitsiläiset juustovohvelit maistuvat kaikille! #kaupallinenyhteistyö #legruyèreaop #himahella #comingsoon‼️
  • Pop up -restaurant at Aparaaditehas, Tartu! #visitestonia #industrialheritagefortourism #southestonia
  • Tarton Aparaaditehtaalla silmä poimii jänniä yksityiskohtia kaikkialta! #armastusesaal #industrialheritagefortourism #southestonia #visitestonia
  • Viron paino-ja paperimuseo Tartossa on visuaalinen elämys! #industrialheritagefortourism #southestonia #visitestonia
  • Morning walk at Tartu! #industrialheritagefortourism #southestonia #visitestonia
  • Goodbye, Tartu! See you soon again! #industrialheritagefortourism #visitestonia #southestonia

blonditiina

X