Broilerikasvisvuoka – helppo yhden astian ruoka

Broilerikasvisvuoka on helppo yhden astian ruoka. © Tiina Rantanen

Joskus ruoanlaiton pitää sujua vauhdikkaasti viikonloppunakin.  Helppo broilerikasvisvuoka syntyi lauantaina, kun touhua ja tohinaa oli riittävästi muutenkin. Paloittelin taginepataani erilaisia kasviksia, joita löysin jääkaapin vihanneslokerosta marinoidun broilerin kaveriksi ja pistin padan tunniksi uuniin. Tämän helpommin ruoka ei voi syntyä ja lounasvieraani kiitteli lopputulosta  vuolaasti. Hifistelläkin voi marinoimalla broileripalat mieleisekseen vaikkapa tandoorimarinadissa ( 1 dl turkkilaista jogurttia + 2 tl tandooritahnaa+ silputtua korianteria), mutta jos nopeus menee maun edelle, valmiiksi marinoidut broileripalat käyvät tähän ruokaan yhtä hyvin.

Helppo broilerikasvisvuoka

neljä annosta

laktoositon, gluteeniton

1,3 kg  marinoituja broilerinpaloja  tai 4 broilerin rintaleikkeitä

Jotakuinkin saman verran erilaisia kasviksia kuin broileria:

1 kesäkurpitsa

1 pieni kukkakaali

2 eriväristä paprikaa

2-3 kevätsipulia tai pala purjoa

200 g kirsikkatomaatteja

 2-3 valkosipulinkynttä

( 2 rkl cashew-pähkinöitä)

1/2 sitruuna tai 1 limetti

1 dl silputtua basilikaa tai korianteria

sormisuolaa

mustapippuria

1/2 dl  omena-hunajaviinietikkaa tai valkoista balsamicoa ja 1 tl hunajaa

  1. Pane broileripalat uunivuoan pohjalle. Viipaloi kesäkurpitsa, lohko kukkakaali, paprikat ja tomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloit sitruuna/limetti.
  2. Pane kaikki kasvikset vuokaan, ripottele päälle hieman sormisuolaa, rouhaise pippuria ja pirskottele päällimmäiseksi viinietikka.
  3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa kannen tai alumiinifolion alla noin 40 minuuttia. Poista kansi puolen tunnin jälkeen ja sekoita kerran kypsentämisen aikana.

Vinkki!Voit kypsentää joukossa myös kuorittuja, lohkottuja perunoita 4-6 kappaletta, niin mitään lisäkkeitä ei tarvita.

 

Broilerikasvisvuokaan voi käyttää niitä kasviksia mitä vihanneslokerosta löytyy. © Tiina Rantanen

Kommentit

Kommentoi juttua: Broilerikasvisvuoka – helppo yhden astian ruoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Ei lisättävää! #toptastefinland #foodwalk
  • Sisäpiiritietona voin kertoa, että Suojas petti -biisin tarina on tosi! #gasellit #kesäkumi2019 #mamaonylpee
  • Suomen vuoden sommelier 2019 on Taneli Lehtonen ravintola Murusta! Isot onnittelut! #tropheelaroche
  • Pakollinen äiti-poika -kuva äitienpäivänä 2019. Mun 30. äitienpäivä❤️! @musajusa #mamaonylpee
  • Gasellit järjesti kunnon lastenkutsut, joihin sukukin oli kutsuttu!!#gasellit10v #mamaonylpee #kunnonhyvä #imus Lumisadekuva: Julius Konttinen
  • Gasellien terveiset Suomi-Kanada matsissa 3-1 pelin torjuneelle Kevin Lankiselle! @christamgronlund #gasellit10v #leijonat #mamaonylpee #alldayon2019
  • Me oltiin siis niin Imus! Kiitos Gasut! #gasellit10v #gasellit #mamaonylpee #alldayon2019

blonditiina

X