Himahella

Buenos días, Mexico eli meksikolainen brunssi

© Tiina Rantanen

Huevos rancheros on tyypillinen meksikolainen aamiaisruoka, johon törmää ravintolabrunsseilla varsinkin rapakon takana. Ja mikä sopisikaan paremmin hitaaseen viikonloppuaamuun, jolloin aamiainen oikeastikin nautitaan miltei lounasaikaan.

Tilasin Huevos rancheros -annoksen eli munia ratsutilan tapaan Miamissa, jossa pysähdyimme seitsemän tunnin välilaskun ajan. Laskeuduimme aamuyöstä, hyppäsimme taksiin ja pääsimme ihailemaan auringonnousua Miami Beachille. Heti kun ravintolat avasivat ovensa, painuimme beachilta brunssille. Mihin muuhun niitä odotustunteja olisi paremmin voinut käyttää kuin syömiseen?

miami beach himahella

Auringon noustessa Miami Beachilla oli vielä lauantaisia juhlijoita ja kuvausryhmä hääparin kanssa.

Malja lihaville leideille!

Törmäsin ensimmäisen kerran meksikolaiseen aamiaisruokaan kun katselin telkkarista lempikokkausohjelmaani Two Fat Ladies. Sarjaa esitettiin televisiossa 1996-1999. Sarjassa kaksi lihavaa leidiä eli Clarissa Dickson Wright ja Jennifer Paterson huristelivat sivuvaunullisella Triumph Thunderbird -moottoripyörällään ympäri Englantia kokaten mitä ihmeellisimmissä paikoissa. En missannut jaksoakaan, VHS-videot nauhoittivat.

Katsojaa ei lainkaan häirinnyt, että 70-vuotiaat leidit eivät valmistaneet aivan ravitsemussuositusten mukaista ruokaa ja röökitauollakin piipahdettiin kakun kypsyessä. Heissä oli sitä karismaa, jota elämässä ajetut kilometrit olivat kasvattaneet. Leidit olivat myös edelläkävijöitä, sillä lähiruoka ja ensiluokkaiset raaka-aineet olivat vahvasti läsnä heidän ohjelmissaan. Kun nyt kokkausohjelmia tulee kaikilta kanavilta, niin miksi näitä klassikkoja ei voisi pyörittää vaikka kesäuusintoina? Rouvat hakkaavat viihdytystaidoissaan jamiet ja gordonit mennen tullen. Olisin linkittänyt klipin edellä mainittuun reseptiin, mutta You Tube oli poistanut sen valikoimastaan sitten viimekatselun. Sääli sinänsä, mutta Amazon.com näköjään myy rouvien parhaita kokkauksia kokoelmina.

Mutta nautitaan meksikolainen brunssi rouvien muistoksi, sillä olen aivan varma, että molemmat heistä nostelevat tequilalla terästettyjä Sangrita-maljoja pilvenreunalla! Reseptit brunssia varten löytyvät alta.

Rentoja aamiaishetkiä toivottaa Blonditiina

Buenos días, Mexico! -brunssi

Mausteinen Sangrita

© Tiina Rantanen

Huevos Rancheros eli munat ratsutilan tapaan

Chilikaakao

 

 

 

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Buenos días, Mexico eli meksikolainen brunssi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.