Himahella

Chorizoshakshuka on brunssiruokaa

4 annosta
1 pkt (230 g)  lisäaineetonta chorizoa (Herra Snellman)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 eriväristä paprikaa
1 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl thaimaalaista chilikastiketta (Sriracha)
2 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tlk säilyketomaatteja
1 dl vettä
4 kananmunaa
10-15 mustaa, kivetöntä oliivia
ripaus mustapippuria
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai rucolaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi paprikat. Paloittele makkara.
Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä paistinpannussa. Kuullota sipuli ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Kypsennä viitisen minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet. Lisää basamiviinietikka ja anna kiehahtaa.
Lisää pannulle chorizomakkarat, mausteet, sokeri ja suola. Kääntele parin minuutin ajan. Lisää tomaattisäilyke ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Tee kastikeseoksen pinnalle pienet kuopat ja riko niihin kananmunat . Mausta kananmunat ripauksella pippuria. Ripottele oliivit ruoan pinnalle.
Nosta pannu uunin keskitasolle viideksi minuutiksi eli kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

Ripottele yrttejä valmiin pannun päälle. Tarjoa heti tuoreen leivän kanssa.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Chorizoshakshuka on brunssiruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *