MAINOS |
MAINOS |  Himahella

Helpot ja nopeat sveitsiläiset possurullat ovat sesonkiruokaa

Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP

Sveitsiläiset possukääryleet on täytetty juustolla, mango-chuhtneyllä ja salvialla. © Tiina Rantanen

Joulusesonkiin sopivat sveitsiläiset possurullat kätkevät sisälleen Le Gruyère AOP juustoa, mango-chutneyta, parmankinkkua ja salviaa. Eihän noista aineksista voi huonoa tulla! Puolessa tunnissa valmistuvat possurullat maistuvat pikkujouluaterialla tai pienen perheen joulupöydässä. Kokeile vaikka!

Sveitsi on maailmankuulu juustoistaan ja gruyère on Sveitsin vanhimpia juustoja. Gruyèrejuusto on nimetty Fribourgin kantonissa sijaitsevan Gruyèresin kaupungin mukaan. Moni muukin juusto on saanut nimensä maantieteellisin perustein, samaan nimiperheeseen kuuluvat mm. gouda ja cheddar.

Keittiöjuustona gruyère on erinomainen. Tämän lehmänmaidosta valmistettavan juuston hedelmäinen ja vanhemmiten pähkinäinen maku sopii monien raaka-aineiden seuraksi.

Sveitsiläiset possurullat valmistuvat reilussa puolessa tunnissa. © Tiina Rantanen

Helpot sveitsiläiset possurullat

neljä annosta

gluteeniton

4 ( noin 500 g) possun ulkofileestä tehtyä lehtipihviä

Täyte

sormisuolaa

mustapippuria

4 rkl mango-chutneyta

4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna

16 salvianlehteä tai 1/2 dl silputtua salviaa

Paistamiseen

2 rkl voita

Kastike

2 dl kuohukermaa

2 rkl balsamicoa

(1 tl dijonsinappia)

1 rkl mango-chutneyta

1/2 tl mustapippuria

ripaus suolaa

Päälle:

50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna

4 salvianlehteä

1. Levitä lehtipihvit työlaudalle ja mausta ne sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

2.Levitä jokaiselle pihville ruokalusikallinen mango-chutneyta. Pane jokaiselle pihville myös viipale ilmakuivattua kinkkua, juustoraastetta ja salvianlehtiä.

© Tiina Rantanen

3. Kääri lehtipihvit rullalle ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.

4. Sulat voi paistinpannulla ja ota possukääryleiden pintaan nopeasti väri. Nosta possukääryleet uunivuokaan ja pane jokaisen kääryleen päälle 1-2 salvianlehteä.

Possukääryleet viimeistellään juustoraasteella. © Tiina Rantanen

5. Kaada paistinpannulle kuohukerma ja mausta kastike balsamicolla, sinapilla, mango-chutneyllä, suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja kaada seos possurullien kaveriksi uunivuokaan.

6. Ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta kääryleitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

7. Tarjoa sveitsiläiset juustokääryleet perunasoseen ja herneiden tai höyrytetyn parsakaalin kanssa.

 

Sveitsiläiset possurullat maistuvat pinot noir -punaviinin kanssa. © Tiina Rantanen

Juomavinkki

© Alko

Sveitsiläiset possurullat viihtyvät uuden maailman pinot noir -viinien seurassa. Valitse ruoan kaveriksi vaikkapa täyteläistä,  kirsikkaista ja kukkaista  Hahn Pinot Noir 2017, 18, 69 e Yhdysvaltojen Monteraysta.

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot ja nopeat sveitsiläiset possurullat ovat sesonkiruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *