
Helpot ja nopeat sveitsiläiset possurullat ovat sesonkiruokaa

Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP
Joulusesonkiin sopivat sveitsiläiset possurullat kätkevät sisälleen Le Gruyère AOP juustoa, mango-chutneyta, parmankinkkua ja salviaa. Eihän noista aineksista voi huonoa tulla! Puolessa tunnissa valmistuvat possurullat maistuvat pikkujouluaterialla tai pienen perheen joulupöydässä. Kokeile vaikka!
Sveitsi on maailmankuulu juustoistaan ja gruyère on Sveitsin vanhimpia juustoja. Gruyèrejuusto on nimetty Fribourgin kantonissa sijaitsevan Gruyèresin kaupungin mukaan. Moni muukin juusto on saanut nimensä maantieteellisin perustein, samaan nimiperheeseen kuuluvat mm. gouda ja cheddar.
Keittiöjuustona gruyère on erinomainen. Tämän lehmänmaidosta valmistettavan juuston hedelmäinen ja vanhemmiten pähkinäinen maku sopii monien raaka-aineiden seuraksi.
Helpot sveitsiläiset possurullat
neljä annosta
gluteeniton
4 ( noin 500 g) possun ulkofileestä tehtyä lehtipihviä
Täyte
sormisuolaa
mustapippuria
4 rkl mango-chutneyta
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
16 salvianlehteä tai 1/2 dl silputtua salviaa
Paistamiseen
2 rkl voita
Kastike
2 dl kuohukermaa
2 rkl balsamicoa
(1 tl dijonsinappia)
1 rkl mango-chutneyta
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
Päälle:
50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
4 salvianlehteä
1. Levitä lehtipihvit työlaudalle ja mausta ne sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2.Levitä jokaiselle pihville ruokalusikallinen mango-chutneyta. Pane jokaiselle pihville myös viipale ilmakuivattua kinkkua, juustoraastetta ja salvianlehtiä.
3. Kääri lehtipihvit rullalle ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
4. Sulat voi paistinpannulla ja ota possukääryleiden pintaan nopeasti väri. Nosta possukääryleet uunivuokaan ja pane jokaisen kääryleen päälle 1-2 salvianlehteä.
5. Kaada paistinpannulle kuohukerma ja mausta kastike balsamicolla, sinapilla, mango-chutneyllä, suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja kaada seos possurullien kaveriksi uunivuokaan.
6. Ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta kääryleitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
7. Tarjoa sveitsiläiset juustokääryleet perunasoseen ja herneiden tai höyrytetyn parsakaalin kanssa.
Juomavinkki
Sveitsiläiset possurullat viihtyvät uuden maailman pinot noir -viinien seurassa. Valitse ruoan kaveriksi vaikkapa täyteläistä, kirsikkaista ja kukkaista Hahn Pinot Noir 2017, 18, 69 e Yhdysvaltojen Monteraysta.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot ja nopeat sveitsiläiset possurullat ovat sesonkiruokaa