Himahella

Helppo banaanileipä eli banana bread

Banaanileipä on kuivakakun ja leivän hybridi. © Tiina Rantanen

Banaanileipä eli banana bread on Amerikasta kotoisin oleva herkku, johon on helppo upottaa jo ylikypsiksi päässeet  banaanit. Banaanileipä on jotain kuivakakun ja leivän väliltä ollen banaanin ansiosta makea, vaikka sokeria käytettäisiin vähän tai ei lainkaan. Minä pyöräytin banaanileivän iltateen kaveriksi, mutta banaanileipä on myös suosittu brunssiherkku. Hyvä banaanileipä on mehukas ja kuohkea. Lisäksi se vain paranee vanhetessaan.

Tämä banaanileivän ohje on todella helppo ja taikina syntyy kädenkäänteessä. Tein taikinan monitoimikoneessa  ja kaadoin sen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan, joten en edes vuokaa ei tarvinnut voidella.

Amerikkalaisissa vetomitoissa 1 cup = 2,4 dl.

Valmistin banaanileivän SimplyRecipies.com -saitin ohjeella, mutta käänsin tähän postaukseen jenkkimitat meille tutuiksi vetomitoiksi. Jenkkiohjeita varten minulla on kaapissa ihan oma mitta! Käytin sitä ohjetta testatessani. Muista amerikkalaisia tai englantilaisia ohjeita käyttäessäsi, että vetomitat ovat eri suuria brittiläisessä ja amerikkalaisessa järjestelmässä. Brittiläinen gallona on noin 4,5461 litraa, amerikkalainen gallonan nestemitta tarkalleen 3,785 411 784 litraa. Brittiläistä asteikkoa käytetään myös Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

Helppo banaanileipä eli banana bread

2-3 ylikypsää banania ( noin 3 dl soseena)

3/4 dl sulatettua voita

1 tl soodaa

1/4 tl suolaa

1- 1 1/2 dl sokeria

1 iso kananmuna tai 2 pientä

1 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2.  Soseuta kuoritut banaanit joko haarukalla tai tee se monitoimikoneessa.  Soseen tulee olla tasaista. Lisää banaanisoseeseen sulatettu voi.
  3. Sekoita sooda ja suola hyvin vehnäjauhoihin.Vatkaa munan rakenne kevysti rikki  ja lisää se sokereiden kanssa banaanisoseeseen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4.  Kaada taikina (leivinpaperilla vuorattuun) suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista banaanileipää uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Mikäli taikinaa ei tartu tikkuun, leipä on kypsä.
  5.  Kumoa banaanileipä ja tarjoa se täysin jäähtyneenä.

Vinkki! Voit halutessasi sekoittaa taikinaan desin rusinoita, mustikoita tai vaikka suklaahippuja.

Banana-mustikkapannari on herkullinen välipala tai brunssiherkku. © Tiina Rantanen

Lue myös: Mehevä ja helppo banaani-mustikka pannari

Banaanileipäterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo banaanileipä eli banana bread

Tatiana

Paljonko jauhoja tarvitaan?

nam

oli todella hyvää ja helppo ohje. Käytin itse vuokana kakkuvuokaa missä reikä keskellä ja sen tarvi olla uunissa vain 35min

Anais

Aivan mahtava kakku.
Laitoin vain desin sokeria ja lisäsin suklaapaloja. Paistoin silikonivuoassa 50 min ja hyvä tuli. Piti vaan jäähtyä, ennen kuin uskalsin irrottaa vuoasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *