Helppo banaanileipä eli banana bread

Banaanileipä on kuivakakun ja leivän hybridi. © Tiina Rantanen

Banaanileipä eli banana bread on Amerikasta kotoisin oleva herkku, johon on helppo upottaa jo ylikypsiksi päässeet  banaanit. Banaanileipä on jotain kuivakakun ja leivän väliltä ollen banaanin ansiosta makea, vaikka sokeria käytettäisiin vähän tai ei lainkaan. Minä pyöräytin banaanileivän iltateen kaveriksi, mutta banaanileipä on myös suosittu brunssiherkku. Hyvä banaanileipä on mehukas ja kuohkea. Lisäksi se vain paranee vanhetessaan.

Tämä banaanileivän ohje on todella helppo ja taikina syntyy kädenkäänteessä. Tein taikinan monitoimikoneessa  ja kaadoin sen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan, joten en edes vuokaa ei tarvinnut voidella.

Amerikkalaisissa vetomitoissa 1 cup = 2,4 dl.

Valmistin banaanileivän SimplyRecipies.com -saitin ohjeella, mutta käänsin tähän postaukseen jenkkimitat meille tutuiksi vetomitoiksi. Jenkkiohjeita varten minulla on kaapissa ihan oma mitta! Käytin sitä ohjetta testatessani. Muista amerikkalaisia tai englantilaisia ohjeita käyttäessäsi, että vetomitat ovat eri suuria brittiläisessä ja amerikkalaisessa järjestelmässä. Brittiläinen gallona on noin 4,5461 litraa, amerikkalainen gallonan nestemitta tarkalleen 3,785 411 784 litraa. Brittiläistä asteikkoa käytetään myös Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

Helppo banaanileipä eli banana bread

2-3 ylikypsää banania ( noin 3 dl soseena)

3/4 dl sulatettua voita

1 tl soodaa

1/4 tl suolaa

1- 1 1/2 dl sokeria

1 iso kananmuna tai 2 pientä

1 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2.  Soseuta kuoritut banaanit joko haarukalla tai tee se monitoimikoneessa.  Soseen tulee olla tasaista. Lisää banaanisoseeseen sulatettu voi.
  3. Sekoita sooda ja suola hyvin vehnäjauhoihin.Vatkaa munan rakenne kevysti rikki  ja lisää se sokereiden kanssa banaanisoseeseen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4.  Kaada taikina (leivinpaperilla vuorattuun) suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista banaanileipää uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Mikäli taikinaa ei tartu tikkuun, leipä on kypsä.
  5.  Kumoa banaanileipä ja tarjoa se täysin jäähtyneenä.

Vinkki! Voit halutessasi sekoittaa taikinaan desin rusinoita, mustikoita tai vaikka suklaahippuja.

Banana-mustikkapannari on herkullinen välipala tai brunssiherkku. © Tiina Rantanen

Lue myös: Mehevä ja helppo banaani-mustikka pannari

Banaanileipäterveisin

Blonditiina

Avainsanat

Kommentit (1)

Paljonko jauhoja tarvitaan?

Kommentoi juttua: Helppo banaanileipä eli banana bread

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X